"Tadić nas je skupio pred meč i rekao - ne slušajte trenera!" Saigrač otkrio sve, Dušan podigao bunu u timu!

Dušan Tadić očigledno kroz celu karijeru voli da "komanduje" timovima u kojima igra.

MN Press

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić u klupskom fudbalu najveći trag ostavio je u Sautemptonu i u Ajaksu, a sada je njegov nekadašnji saigrač iz Engleske Šejn Long ispričao anegdotu iz vremena kada su zajedno nastupali za "svece". Irski napadač je stigao u Sautempton 2014. godine kao veliko pojačanje, zajedno sa Tadićem i igrali su u Sautemptonu do 2018. 

Tada je Tadić prešao u Ajaks gde se naosvajao trofeja i uspeo da postane ljubimac navijača i kapiten, a u Sautemptonu očigledno nije uvek želeo da igra onako kako je trener zamislio. Gostujući u podkastu kod Bena Fostera Šejn Long je otkrio da je ponekad Tadić znao da okupi ekipu pred meč i da saigračima sugeriše da ne poštuju sve zamisli trenera!

"Imali smo jednog trenera, neću reći koga, koji nas je postavio u formaciju. On je hteo da dva napadača prate bekove i da se onda ponovo vraćaju nazad. To nije funkcionisalo. Zato nas je Dušan skupio pre utakmice i rekao: 'Ne obraćajte pažnju na to, igrajte 4-3-3, to smo mi.' Uradili smo to na terenu i trener nije ni primetio. Imao je to u sebi, on je obožavao fudbal", rekao je Šejn Long. 

Dušan Tadić je posle početaka u Vojvodini igrao za Groningen i Tvente, a kada je Ronald Kuman preuzeo Sautempton Tadić mu je postao prvo pojačanje. Kao član "svetaca" odigrao je 134 meča i postigao je 21 gol, a onda je prešao u Ajaks, pa u Fenerbahče. Za Srbiju je na 111 utakmica dao 23 gola i igrač je sa najviše nastupa za nacionalni tim u istoriji. Ipak posle Evropskog prvenstva u Sloveniji na kome je izrazio nezadovoljstvo nekim odlukama selektora Dragana Stojkovića povukao se iz reprezentacije.  

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Dušan Tadić izjava posle Srbija Engleska na Evropskom prvenstvu u fudbalu  MONDO/Milutin Vujičić