Najbolji fudbaler sveta teško povređen: Kraj sezone, neće moći da igra!

Rodri je završio sezonu zbog povrede kolena, prenosi španska "Marka".

PETER POWELL/EPA

Najbolji fudbaler Mančester sitija Rodri je završio sezonu zbog teške povrede na meču protiv Arsenala. Kako javlja španska "Marka", Rodriju su stradali prednji ukršteni ligamenti kolena, što je jedna od najtežih povreda u sportu i zbog toga bi mogao da pauzira oko devet meseci, zbog čega je malo izvesno da će uopšte igrati ove takmičarske godine.

Rodri je inače jedan od glavnih kandidata za "Zlatnu loptu" zbog fantastičnih igara za Mančester siti i reprezentaciju Španije prethodne sezone, a jasno je da će njegovo odsustvo biti ogroman udarac za "građane". Sa njim na terenu, Siti gotovo da ne zna za poraz, a kolika je razlika kada ga nema - najbolje se videlo baš na meču protiv Arsenala. Odmah po izlasku sa terena, Arsenal je dao dva gola Sitiju, a na kraju je Gvardiolin tim uspeo da izbegne poraz (2:2).

Ipak, užasne vesti po njih stigle su samo dan kasnije, a svakako se još u Sitiju nadaju da su lekari pogrešili u prognozama i da ćemo Rodrija uskoro videti na terenu. U suprotnom, Rodri će što pre biti operisan, najverovatnije u Madridu, posle čega ga čeka dug i mukotrpan put ka oporavku.


Bivši fudbaler Atletika i Viljareala, odigrao je za Siti do sada 260 utakmica i na njima je zabeležio 26 golova i 30 asistencija. Bio je jedan od ključnih igrača Pepa Gvardiole na putu ka četiri uzastopne titule u Premijer ligi, a ima takođe i Ligu šampiona sa "građanima". Tokom leta je sa reprezentacijom Španije postao prvak Evrope i proglašen je za igrača turnira, pa je tako važio za prvog favorita za "Zlatnu loptu", uz Vinisijusa.

Interesantno je da je Rodri baš prethodnih dana pokrenuo inicijativu za štrajk fudbalera zbog toga što su uveliko opterećeni brojem utakmica koje samo rastu iz sezone u sezonu, pošto je FIFA "izmislila" još jedno takmičenje idućeg leta.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Mančester siti crvena zvezda  MONDO/Dušan Ninković