Pogledajte tabelu Superlige posle derbija: Zvezda već odmakla, Partizan pao u plej-aut

Više od mesec dana Partizan ne zna za pobedu i zbog toga je u debelom zaostatku u odnosu na Crvenu zvezdu. I ne samo nju.

MN Press

Crvena zvezda je pobedila Partizan 4:0 u 174. "večitom" derbiju i tako dodatno uvećala svoju prednost na tabeli. Zvezda je sa nova tri boda stigla do 22 u aktuelnoj sezoni Superlige, pošto je jedini kiks u osam kola imala protiv Mladosti iz Lučana (2:2), kad je remizirala u pravoj drami na "Marakani" nakon 0:2 na poluvremenu.

Na taj način, Crvena zvezda se osamila na prvom mestu na tabeli i sada ima tri boda prednosti u odnosu na je Mladost i OFK Beograd, koji su odigrali i po meč više, dok je naravno za crveno-bele najvažnija razdaljina u odnosu na Partizan. Sada je distanca velikih 11 bodova, s tim da je Partizan odigrao meč manje od Zvezde pošto je odlagao utakmice sa Spartakom i Radničkim iz Niša zbog obaveza u Evropi.

Prošlo je već mesec i po dana otkako je Partizan ostvario poslednju pobedu i zbog toga je sa 11 bodova pao u plej-aut zonu na tabeli Superlige, odnosno zauzima deveto mesto.

Pored pomenutih timova ispred Partizana su još i Čukarički, Radnički Niš, Radnički 1921, Železničar i Vojvodina.

U narednom kolu, videćemo da li sa Aleksandrom Stanojevićem na klupi, Partizan gostuje Mladosti iz Lučana.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Grobari teraju Aleksandra Stanojevića  MONDO