Saldanja se oglasio odmah posle derbija: Imao važnu poruku, pomenuo bivšeg trenera Partizana!

Brazilski napadač gledao meč bivšeg kluba, pa istakao u prvi plan Igora Duljaja, svog trenera u Partizanu.

MN Press

Fudbaleri Partizana ubedljivo su poraženi na svom terenu od Crvene zvezde (4:0) koja je opravdala ulogu favorita. Trener Aleksandar Stanojević našao se na udaru navijača nakon poraza, a čini se da je komentar na njegov račun imao i doskorašnji napadač crno-belih Mateuš Saldanja. Brazilac koji se preselio u redove Ferencvaroša oglasio se na Instagramu posle meča.

Saldanja je komentarisao objavu jedne navijačke stranice na Instagramu, a ispod fotografije Igora Duljaja ostavio je poruku "Trebalo je da cene ovog čoveka". Ovakav komentar uopšte ne čudi jer je saldanja najbolji fudbal u karijeri igrao kod Duljaja, dok se sa Aleksandrom Stanojevićem nije našao na istim talasnim dužinama, pa je dobijao kritike čak i kada je postizao golove - a ostatku posla na terenu pristupao veoma ležerno i sa malo želje.

Ipak, stiče se utisak da Mateuš Saldanja nije bio najveći problem Partizana. On je po hitnom postupku napustio klub kako bi u finišu prelaznog roka napunio klupsku kasu, ali crno-beli nisu adekvatno reagovali na tržištu pa je Stanojević prinuđen da kao centralnog napadača najčešće koristi alda Kalulua kojem to nije prirodna pozicija. Sa druge strane, Saldanja već rešeta u Mađarskoj, gde je odmah na debiju pokazao da će bti iveliko pojačanje.

Prethodne sezone bio je jedan od najboljih igrača u Superligi Srbije, a takmičarsku godinu završio je sa 18 pogodaka u svim takmičenjima i podeljenom titulom za najboljeg strelca domaćeg prvenstva. Protiv Zvezde je odigrao četiri utakmice, ima pobedu, remi i dva poraza uz dva postignuta gola - u pobedi i remiju.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Grobari teraju Aleksandra Stanojevića  MONDO