Trk Nemanje Radonjića spasio Crvenu zvezdu na "Marakani": Zbog povrede boli glava, ali pišu se tri boda!

Crvena zvezda je savladala Železničar iz Pančeva u Superligi, ali će Vladana Milojevića ipak boleti glava!

MN Press

Crvena zvezda je preživela! Pobedili su crveno-beli Železničar iz Pančeva 2:1 na svom terenu, ali nije ovo nimalo laka pobeda za izabranike Vladana Milojevića. Iako su dugo vodili primili su gol na pola sata pre kraja meča i samo ih je brzina Nemanje Radonjića spasila prosipanja bodova, a na kraju je šampion Srbije imao dodatne glavobolje. 

Posle uspavanog starta poveli su crveno-beli pogotkom Vanje Drkušića. Nakon pola sata igre on se prišunjao nakon jednog kornera i poslao loptu u ugao gola Zorana Popovića i savladao ga. Nastavila je Zvezda da ima loptu u posedu, ali ne i da stvara šanse, ali se na odmor otišlo sa golom prednosti za domaćina. 

Posle jedne greške u odbrani Zvezde uspeo je Železničar da izjednači. ali to nije bila jedina briga crveno-belih, pošto se golman Omri Glazer povredio u trku za loptom i morao je da izađe. Zamenio ga je Marko Ilić, a do kraja meča je rezervista Nemanja Radonjić doneo pobedu svom timu. Bio je jako opasan po gol rivala, a u 70. minutu je posle jednog trka poslužio Luku Ilića kome je bilo lako da zakuca loptu u gol. Do kraja su crveno-beli imali ozbiljne šanse, uglavnom preko Radonjića, ali je ostalo 2:1. 

Uživo
20:53

KRAJ! Pobeda Crvene zvezde!

Na kraju ostaje 2.1 i Crvena zvezda je upisala još tri boda!

20:51

90. minut: Još tri!

Ponovo je zapretio Nemanja Radonjić koji je na ovom meču pokazao da je za ovaj nivo jako ozbiljan igrač, a sada je pokazano još tri minuta nadoknade vremena!

20:42

80. minut: Kakav sudar!

Grub sudar Popovića i Duartea! Trčao je u kontru Brazilac, ali je golman Železničara bio brži. Nije se na vreme zaustavio i udario je čuvara mreže rivala. 

20:30

70. minut: 2:1 Goool!

Luka Ilić daje gol! Nemanja Radonjić je prošao sa strane i centtirao, a Luka Ilić je ubacio loptu u mrežu. VAR je pregledao da li je Nemanji Radonjiću lopta otišla u gol-aut, ali to nije bio slučaj. Vode crveno-beli!

MN Press 

20:29

69. minut: Zamalo pogodak!

Mogla je Crvena zvezda nazad u vođstvo na isti način kao što je primila gol. Milunović je vratio loptu Popoviću ali ga je promašio, Zvezda je došla do lopte preko Radonjića, ali je Šerif Endijae šutirao pravo u golmana.

20:26

65. minut: Izmene!

Ulaze Jovan Milosavljević i El Fardu Ben kod Železničara, a napolje idu Branislav Knežević i strelac gola Eze. 

Kod Crvene zvezde Aleksandar Katai i Felisio Milson napuštaju teren, a ući će Šerif Endijae i Nemanja Radonjić!

20:24

Gore nije moglo!

Nije samo primila gol Crvena zvezda već se povredio i golman crveno-belih Omri Glazer! On je ostao da leži na terenu i zamenio ga je Marko Ilić. Nije to jedina zamena, umesto Radeta Krunića ušao je Gomeš Dalsio. 

20:21

60. minut: GOL! 1:1

Eze daje gol! Posle problema u u odbrani Crvene zvezde i greške Omrija Glazere koji je kombinovao sa Vanjom Drkušićem Romanić je ukrao loptu, a Eze je pogodio na prazan gol!

20:14

54. minut: Kakva odbrana!

Timi Maks Elšnik je sa 17-18 metara sjajno gađao u ugao gola gostiju, ali je Zoran Popović uspeo da se izvije i da izbije loptu u korner. Posle udarca iz ugla bez šanse za crveno-bele. 

20:09

48. minut: Preti Želja!

Centrirao je Lazar Romanić, došla je lopta do Jovanovića koji ju je dodao Kneževiću na pet metara od gola Glazera. Ipak srećom za crveno-bele uspeo je Vanja Drkušić da loptu otme i iznudi faul. 

MN Press 

20:06

DRUGO POLUVREME!

Krenuo je drugi deo igre, Prucev je opasno centrirao na startu, a na severnoj tribini je krenula bakljada. 

19:47

POLUVREME! Šansa Pruceva, ali ostaje 1:0

Kako dribla Jegor Prucev! Na kraju je stigao na nekoliko metara od gola, ali je bio baš na strani i nije uspeo da postigne pogodak. Posle prvih 45 minuta ostaje 1:0. 

19:36

36. minut: Nije penal!

Milson je prošao po strani u kontri, plasirao loptu Brunu Duarteu, koga je jedan igrač Železničara potkačio, ali ne dovoljno za jedanaesterac. Nastavlja se igra. 

MN Press 

19:33

33. minut: GOOOL!

Vanja Drkušić daje gol!

Posle kornera utrčao je iz drugog plana se ubacio Vanja Drkušić i glavom zahvatio loptu. Od podloge se ona odbila, udarila od stativu i završila iza Zorana Popovića!

19:30

30. minut: Mirno...

Kontra Železničara nije išla brzo, ali je u jednom trenutku stala. Poa sata je prošlo, a golova nikako nema. 

19:26

25. minut: Jedan, pa drugi centaršut...

Prvo Prucev, pa Milson, šalju loptu u 16 metara rivala, ali nikako da centaršut dođe do Bruna Duartea. Crvena zvezda kruži oko 16 rivala, ali bez neke velike šanse. 

MN Press 

19:23

20. minut: Preti Železničar!

Jovanović je opasno šutirao sa distance, ali je lopta prošla malo pored stative Omrija Glazera. U do sada uspavanoj utakmici ovo je ozbiljna pretnja crveno-belima. 

19:06

6. minut: Šta radi Duarte!

Imao je loptu na nozi Bruno Duarte na 11 metara od gola, ali su ga zaustavili defanzivci gostiju. Otišla je lopta do Aleksandra Kataija, ali ništa od gola. 

Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES 

19:00

Počeo je meč!

Krenulo je na "Marakani"! Baš je promešao karte Vladan Milojević. Osim Rodića u prvih 11 su i Luka Ilić, Aleksandar Katai, Milson, pa i Jegor Prucev.

18:56

Startna postava Železničara: 

Žečeumoćar Pančevo: Zoran Popović - Jusif - Milunović, Milikić, Konatar - Sanogo, Mitrović - Knežević, Romanić, Eze - Jovanović

18:46

Evo sjajnih vesti za Zvezdu!

Dobre vesti! Ovo je sastav Crvene zvezce, a Milan Rodić je spreman za ovaj meč! To znači da konačno crveno-beli imaju spremna dva beka, a osim Rodića tu je i Degenek! Posle mnogo meseci pauze, defanzivac iz Australije je u sastavu. 

18:04

Čekamo Milojevića!

Da vidimo ko igra na ovom meču!