Crvena zvezda izabrala novog trenera: Bio je deo burne konferencije sa Stanojevićem, a sad je na Markani

Za novog trener kadeta Crvene zvezde postavljen je Aleksandar Linta, a njegova konferencija za medije sa Aleksandrom Stanojevićem bila je baš burna pre nekoliko godina.

Printscreen/YouTube/FK Partizan

Crvena zvezda postavila je novog trenera kadetske selekcije. U pitanju je Aleksandar Linta (48). On je trenersku karijeri počeo kao pomoćnik u Olimpiji iz Ljubljane, pa je prvi samostalni posao imao u Radničkom iz Kragujevca. Vodio je i Radnik iz Surdulice, Mladost Novi Sad i Železničar Pančevo. Bio je i selektor reprezentacije Srbije do 19 godina.

"Želeo bih da se zahvalim direktoru i ljudima u klubu koji su u meni prepoznali trenera koji deci može da pomogne da se razviju na najbolji način. Ideja nam je da stvorimo nešto prepoznatljivo i da kroz takav rad dođemo do željenih ciljeva. Svako iskustvo je neprocenjivo, a ja ga zaista imam dosta. U fudbalu sam ceo život, međutim uvek sam spreman za nove izazove i radujem im se", poručio je Linta na promociji.

Inače, on je bio deo burne konferencije Aleksandra Stanojevića u maju 2022. godine. Tada je Partizan pobedio Voždovac sa 3:0 i pred poslednje kolo Superlige crno-belima je bilo potrebno da pobede, a da crveno-beli izgube od Voždovčana. Obojica trenera dobili su tada pitanje o tome, odnosno o očekivanjima pred poslednje kolo.

"Naravno da verujem. Kako bih mogao da radim u sportu da nemam ideju da možemo da napravimo dobar rezultat. Neće biti lako, ali šanse postoje i ne mogu da verujem da idemo na 'Marakanu' i da se sve unapred zna", rekao je Linta na konferenciji.

Na to se odmah nadovezao Stanojević. "Nisam ni ja verovao, ali sam se uverio...", dodao je Stanojević, na šta Linta nije dodatno reagovao, ali se iznenadio podatkom da "mali klub" nije pobedio Zvezdu na "Marakani" šest godina. U poslednjoj rundi pobede su ostvarili "večiti", Zvezda je kod kuće savladala Voždovac sa 3:1 i osvojila titulu, dok je Partizan bio bolji od Radničkog iz Niša u Humskoj (2:0) i ostao je na drugom mestu sa dva poena zaostatka.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Grobari teraju Aleksandra Stanojevića  MONDO