Svetski prvak se probudio, baš pred Zvezdu: Lautaro "pojeo" zebre u goleadi Intera

Lautaro Martinez postigao dva gola za Inter u pobedi nad Udinezeom na "Meaci" pred Zvezdu.

Gabriele Menis/ANSA

Inter je pobedio Udineze 3:2 (2:1) i tako je prekinuo lošu seriju od tri utakmice bez trijumfa. Bitno je to za samopouzdanje igrača Simonea Inzagija koji su se tako "digli" pred utakmicu sa Crvenom zvezdom (1. oktobar) i definitivno je već da će Vladan Milojević najviše pažnje morati da obrati na šampiona sveta - Lautara Martineza.

Već u prvom minutu Inter je poveo golom Fratezija u 1. minutu, da bi pomalo zaboravljeni Kabasele izjednačio u 35. posle prekida. Ipak, "nerazuri" su na poluvreme otišli sa prednošću jer se tada probudio Lautaro Martinez. Nije imao golove sve do sada, ali deluje da se vraća u formu... Pogodio je na asistenciju Dimarka u trećem minutu nadoknade, da bi već posle dva minuta u drugom delu - opet pogodio. Ovoga puta asistirao mu je saigrač iz napada Tiram, nakon što su prethodno bekovi kreirali golove.

Do kraja susreta Luka je uspeo da smanji rezultat, dok je Inzagi rotirao i čuvao Dimarka za meč sa Zvezdom. Poslao je još na teren Karlosa Augusta, Taremija, De Fraja, Koreu i Zijelinjskog, kako bi se pobrinuo da njegova ekipa ne bude preterano umorna uoči meča na "Meaci".

Podsetimo, Inter je u prvom meču Lige šampiona ove sezone remizirao protiv Mančester sitija 0:0, a videćemo da li Crvena zvezda može da napravi iznenađenje na njihovom stadionu kroz tri dana.