"Crta se" da Zvezda sa Mesijem napada Inter: Milojevića boli glava zbog sastava, ali ima lek?

Vladan Milojević ima dileme u svakoj liniji tima pred meč sa Interom, ali oko nastupa Andrije Maksimovića ne bi trebalo da postoji prevelika muka.

Marko Metlas/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia

Crvena zvezda se posle pobeda nad Partizanom (4:0) i Železničarom (2:1) u potpunosti okreće Ligi šampiona i utakmici sa Interom koja je zakazana za 1. oktobar na "Meaci", a Vladan Milojević uoči nje verovatno ima više dilema nego što je to bio slučaj pred Benfiku.

To je otkrio njegov zabrinut izraz lica nakon duela sa Pančevcima jer mu se nije dopalo što je golman Omri Glazer morao da izađe iz igre zbog nove povrede, kao ni što je njegova ekipa pravila previše grešaka u odbrani. Jasno je da takve stvari "nerazuri" neće propustiti, spremni su da surovo kazne svaki propust kao što su to učinili već danas sa Udinezeom, a Milojević upravo oko svoje odbrane ima najviše glavobolja...

Sve je izvesnije da će Glazer opet na pauzu i da će ga menjati Marko Ilić, inače vrlo dobar ove sezone, dok je mesto desnog beka posle povrede Mimovića i dalje "otvoreno". Probao je Milojević da koristi Pruceva na toj poziciji, i to je bilo više nego solidno, ali je malo verovatno da će isti eksperiment ponoviti protiv Intera koji je daleko ozbiljniji od Železničara - i upravo na bokovima pravi prednost. Tako je opcija da na beku vidimo nešto sporijeg Drkušića, kako bi se zadržao tandem Điga - Spajić, ali nije još sasvim siguran Milojević u ovu kombinaciju. A tu su i dileme oko veznog reda i napada!

Zbog povrede Mirka Ivanića, koji je već znao da zapleše na milanskom stadionu pre dve godine, čeka se ko će biti treći u veznom redu uz Krunića i Elšnika. Dobru partiju protiv "dizelke" pružio je Luka Ilić, ali je izvesnije da priliku dobije Andrija Maksimović, pošto je i u "večitom" derbiju pokazao da je stvoren za veliku scenu.

"Zvezdin Mesi" ima samo 17 godina i utisak je da crveno-beli sa njim na terenu deluju vrlo dobro i da nije jedan od onih igrača koje "pojede trema". Štaviše, Maksimović igra jako zrelo za svoje godine i zato najverovatnije više neće ni biti vraćan u Grafičar pošto je dokazao da ima kvalitet da se odmah nametne u seniorskom timu Crvene zvezde. Ujedno, još jedna dobra partija na velikoj sceni samo bi podigla njegovu tržišnu vrednost.

Što se tiče bokova, treba očekivati Olajinku i Silasa, pod uslovom da ne dođe do pomeranja ako se Milojević odluči za tri štopera u zadnjoj liniji, dok je u napadu trenutno Šerif Endijaje bliži startnoj postavi. Odlično igra ove sezone, kao što je to slučaj i sa Brunom Duarteom, ali meč sa Interom više deluje "tip meča" za Šerifa.

Ipak, do utakmice sa Interom ostalo je još puna tri dana, a konačnu odluku Milojević bi trebalo da donese već u ponedeljak, kada će njegova ekipa neočekivano trenirati u Beogradu pred put u Milano.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Atmosfera pred meč Zvezda - Benfika  Kurir