Užasna scena u prvom minutu utakmice: Igrač nepomično leži, a lekari trče ka njemu

Već na početku meča dogodio se težak sudar zbog kojeg je morala da interveniše Hitna pomoć, ali i lekari oba tima.

X/NeoxSpor/printscreen

Fudbaleri Samsunspora savladali su Gectepe (4:3) u sedmom kolu turskog šampionata, a ovaj meč obeležila je teška povreda o kojoj bruji čitava Evropa. Igrao se prvi minut meča kada su se u duelu na sredini terena našli Isak Sole iz Gectepea i iskusni turski fudbaler Zeki Javru koji već godinama nastupa za Samsunspor.

Nakon njihovog sudara u borbi za loptu obojica su ostali da leže na travi, ali je deblji kraj izvukao vezni fudbaler iz Centralnoafričke Republike. On je nepomično, licem na dole i bez svesti, ležao na terenu sve dok medicinski timovi obe ekipe, uz pomoć vozila hitne pomoći nisu pripremili njegov transfer u bolnicu.

Trener Gectepea morao je odmah na početku utakmice da napravi izmenu, p je praktično na samom početku meča japanski fudbaler Kurju Macuki dobio šansu da zaigra na ovom meču. Nije imao previše zapažen učinak, dok je Zeki Javru prvo postigao autogol, a zatim i asistirao za jedan od pogodaka svog tima. Pogledajte bolan sudar na terenu: 

Ekipa Samsunspora fantastično je počela novu sezonu i sa 15 osvojenih bodova nakon sedam odigranih mečeva trenutno zauzima drugo mesto, odmah iza Galatasaraja. Šansu da ih prestigne imaće Fenerbahče, Bešiktaš i Bašakšehir koji imaju manje odigranih mečeva, dok je odmah iza tih timova Gectepe sa devet bodova iz šest utakmica.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Golman povreda   ArenaSport