Golčina i pobeda za nadu u bolji Partizan: Crno-beli srušili Lalatovića, ali odbrana i dalje pravi probleme!

Partizan je savladao Mladost iz Lučana i polako počeo da izlazi iz krize.

MN Press

Živ je Partizan! Fudbaleri crno-belih otišli su na gostovanje u Lučane i rutinski su savladali trećeplasiranu ekipu Superlige Mladost 3:1 (1:1). Predvođeni Brankom Krsmanovićem sa klupe crno.beli su pokazali da mogu da pobeđuju u Superligi. Napad je izgledao mnogo bolje nego na prethodnim mečevima, ali odbrana i dalje mnogo greši i tu definitivno Partizan mora bolje.

Nametnuo je gostujući tim svoj ritam od samog starta meča, uspeli su da naprave nekoliko šansi pre nego što je Mihailo Ilić pogodio za 1:0 u 12. minutu. Nakon što je Saša Stamenković jedva odbranio šut Jovanovića lopta je otišla u korner, a posle centaršuta videli smo samog štopera Partizana u petercu domaćina. Lako je savladao golmana i poveli su crno-beli.

Drugi gol je delo Đorđa Jovanovića iz 26. minuta, a nakon što je u još nekoliko navrata Jovanović mučio odbranu rivala crno-belima je odbrana opet napravila problem. Posle greške defanzivaca sviran je penal i gol je sa bele tačke postigao iskusni Aleksandar Pejović.

Na kraju je u drugom poluvremenu viđen jedan gol, ali kakav! Posle kontre u kojoj je mladi Nemanja Trifunović pogodio stativu videli smo golčinu Stefana Kovača. Dobio je povratnu loptu, a onda sa 17 metara poslao neodbranjiv šut u gol rivala. Partizan je ovom pobedom prekinuo niz od četiri meča bez trijumfa i došao je do šestog meča na tabeli, dok je Mladost treća.

Uživo
18:53
18:52

KRAJ! Pobeda Partizana!

Partizan je na kraju savladao Mladost iz Lučana u gostima sa 3:1! 

18:49

90. minut: Još pet minuta!

Nemanja Nikolić je zamenio Đorđa Jovanovića i sada čekamo da vidimo koliko ćemo gledati zaostavnog vremena. Još pet minuta!

Baklje su upale na teren i sve će se ovo odužiti...

18:38

79. minut: Rokada

Zubairua menja Grimaldo, a Ilića je zamenio Vukašin Đorđević. 

18:27

67. minut: Povreda!

Sjajno je reagovao Alesandar Jovanović i uspeo je da skine zicer Patriku Frajdeju, ali se tada nažalost povredio. Lekarska ekipa Partizana mu je dugo ukazivala pomoć i na kraju je ipak nastavio meč. 

MN Press 

18:15

57. minut: GOLČINA! 3:1 za Partizan

Tek što je ušao u igru sjajno je istrčao kontru Trifunović i pogodio prečku. A onda je Stefan Kovač dao fantastičan gol sa distance!

18:12

53. minut: Spor ritam

Malo šta se desilo u prvih desetak minuta drugog poluvremena. Videli smo jedan pokušaj Mladosti, ali baš j edaleko ta lopta otišla od gola Jovanovića. 

Upli su Stjepanović i Trifunović, a napolje idu Ovusu i Kalulu. 

MN Press 

18:05

Drugo poluvreme!

Počinje drugi deo igre, nema promena, a videćemo da li Mladost može u potpunosti da se vrati ili će Partizan zadržati prednost. 

17:46

GOL! 2:1 za Partizan! 

Aleksandar Pejović pogađa! Na drugu stranu je otišao Jovanović! Sudija je odmah nakon toga svirao kraj prvog dela igre i sada ćemo ipak imati dramatičan drugi deo meča!

17:45

45. minut: Penal za Mladost!

Nova greška u odbrani Partizana, Mujakić je pokosio napadača domaćina i sudija je odmah pokazao na belu tačku! 

17:42

42. minut: Jovanović spasio crno-bele!

Jedva je Jovanović skrenuo loptu u korner! Iz drugog plana je natrčao jedan igrač Mladosti i šutirao, ali je uspeo da izbaci loptu golman crno-belih. 

Marko Metlas/© MN press, all rights reserved 

17:40

40. minut: Sad Zahid preti!

Gajas Zahid je ostao sam i nepokriven u odbrani, ali uspeo je Saša Stamenković da skrene loptu u korner. Posle udarca iz ugla ipak nije Norvežanin dobro centrirao. 

17:32

32. minut: Kakav promašaj!

Prošao je po strani Ibrahim Zubairu, a Đorđa Jovanovića je lopta pogodila u levu nogu i praktično prazan gol je promašio do sada odlični napadač crno.belih.

17:30

30. minut: Šta radi Mladost!

Mujakić je pogrešio izgubio je loptu ispred svog gola, ali sada je napadač Mladosti iz Lučana prebacio ceo gol!

17:26

26. minut: 2:0, Jovanović!

Novi gol napadača Partizana, četvrti ove sezone! Sjajno je prošao, zakucao loptu u mrežu rivala i deluje kao da je tim iz Humske konačno dobio pravu "devetku". 

MN Press 

17:11

12. minut: Gol! 1:0

Odličan pokušaj Jovanovića! Prošao je kroz odbranu rivala, šutirao, ali je na pravom mestu bio Saša Stamenković i izbacio je loptu u korner. 

A onda gol! Mihailo Ilić je posle kornera pospremio loptu u mrežu! Ostao je potpuno sam i lako mu je bilo da sa nekoliko metara glavom pošalje loptu u gol. 

Gol Mihaila Ilića  YouTube/Arena sport

17:07

7. minut: Zamalo gol!

Ostaje 0:0! Mladost je iskoristila neopreznost u odbrani Partizana, videli smo savladanog Aleksandra Jovanovića, ali je loptu sa gol linije ispucao Nihad Mujakić! 

17:01

Počelo je!

Krenuo je meč u Lučanima! Treba napomenuti da je jedna od većih promena je i to što Bibrasa Natha nema ni na klupi. 

16:57

A evo i kako izlazi Mladost

Evo šta je Nenad Lalatović spremio za ovaj duel. 

MLADOST (3-5-2): Stamenković – Ćirković, Andrić, Cvetinović, Joksimović – Ćirković, Tumbasević, Pejović, Ljubomirac, Udovičić – Ćirić, Krsmanović.

16:54

Sastav Partizana!

U tim se vratio Ovusu, tu je Antić na levom boku, a Đorđe Jovanović je napadač. Deluje da su promene već počele među crno-belima. 

PARTIZAN (4-2-3-1): A. Jovanović – Filipović, Ilić, Mujakić, Antić – Kovač, Ovusu – Zubairu, Zahid, Kalulu – Đ. Jovanović.

16:13

Mladost je u formi!

Pod vođstvom Nenada Lalatovića sjajno igraju Lučanci! Trenutno su treći na tabeli sa 19 bodova iz devet utakmica, a pet utakmica zaredom su uspeli da pobede. 

15:53

Šta se dešava?

Crno-beli su ostali bez trenera kada je Aleksandar Stanojević podneo ostavku. Za sada je plan da njegov naslednik bude Savo Milošević, ali dok se to ne desi asistent Branko VUkašinović je na klupi. 

15:51

Igra Partizan!

Od 17 časova Partizan će gostovati u Lučanima u okviru 10. kola Superlige, a videćemo kako će se crno-beli snaći u novonastaloj situaciji praktično bez trenera.