"Šest golova smo primili iz grešaka": Milojević hvalio samo jednog igrača Crvene zvezde!

Trener Crvene zvezde oglasio se nakon ubedljive pobede Intera nad srpskim predstavnikom.

ANDREJ CUKIC/EPA

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su poraženi od Intera (4:0) na stadionu "Đuzepe Meaca", u drugom kolu Lige šampiona. Po rečima Vladana Milojevića, sva četiri pogotka Zvezda je poklonila jednom od najboljih timova Evrope i tako nastavila trend sa utakmice protiv Benfike, iako je veći deo meča odigrala sasvim pristojno i sve do 60. minuta bila u igri za dobar rezultat.

Na konferenciji posle meča u Milanu Vladan Milojević se osvrnuo na sve primljene pogotke, ali i sistem koji je izabrao za ovaj meč. Po njegovim rečima, formacija i izbor igrača nisu uticali na ubedljiv poraz - individualne greške jesu.

"Rezultat je takav. Primili smo četiri gola, sami sebi smo ih dali i nedopustivo je da na ovakvom nivou primamo ovakve utakmice. Zatvarali smo tamo gde je Inter bio najjači, ali kada pravite greške ne mogu puno da kažem. Primili smo šest golova i sami sebi smo ih dali iz klasičnih individualnih grešaka, to je utisak", rekao je Vladan Milojević i dodao: "Greške nemaju veze sa sistemom, to su individualne. Ako ste pratili Inter znate kako igra, sve drugačije je klasično samoubistvo."

Šef stručnog štaba Crvene zvezde istakao je i ambicije svog tima u ovogodišnjoj ligi šampiona, iako je jasno da crveno-beli bodove za skok na tabeli ne mogu tražiti na mečevima poput gostovanja Interu, jednom od najboljih evropskih timova u poslednjih nekoliko sezona.

"Želja nam je da se što više plasiramo, ali trudićemo se da svaku utakmicu gledamo ponaosob. Igrali smo protiv jakih rivala, rekli smo da ćemo dati sve od sebe da skupimo što više bodova. Ima još puno da se igra, svaki meč biće novo iskustvo", istakao je trener Crvene zvezde.

Jedini fudbaler Crvene zvezde koji je na meču protiv Intera bio na nivou Lige šampiona jeste Andrija Maksimović (17), biser iz mlađih kategorija. Na njega je Milojević posebno ponosan nakon ovakve utakmice. "Maksimović je još jednom pokazao svetlu budućnost, dete koje će pokazati ko je i šta je. Zvezda mora da bude ponosna što ima tako kvalitetnog igrača, odlučnog i hrabrog. Nijednog trenutka se nije video strah. Puno mi je srce kao treneru i siguran sam da će izrasti u jednog od najboljih igrača koje je Srbija iznedrila poslednjih godina", zaključio je iskusni stručnjak.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Navijači Crvene zvezde u Milanu  MONDO