Partizan proslavio 79. rođendan: Vučelić održao govor u Humskoj

Fudbalski klub Partizan proslavio je 79. rođendan u prostorijama kluba.

FK Partizan

Partizan je danas, 4. oktobra, proslavio svoj 79. rođendan. Obeleženo je to prigodnim koktelom u prostorijama kluba, tačnije u svečanoj loži "Ivan Ćurković" gde su pored zaposlenih u klubu bile i posebne zvanice. Prvo je prikazan film koji je prikazao istoriju kluba na ekranima, pa se potom svima obratio predsednik crno-belih Milorad Vučelić.

Koktelu su prisustvovali i prvotimci, uz stručni štab: kapiten - Aleksandar Jovanović, Bibars Natho, Mihajlo Ilić, Aleksandar Šćekić, Aleksandar Krunić, Mateja Stjepanović, Nemanja Trifunović, kao i šef stručnog štaba - Savo Milošević, zatim Bane Vukašinović, Marko Jovanović, Đorđije Ćetković, uz generalnog direktora Miloša Vazuru, sportskog direktora Ivicu Ilieva, Dragana Palibrka, Gorana Pandurovića, Uroša Momirovića i ostale mnogobrojne zvanice.

Podsetimo u Humskoj se dešavaju određene promene. Tako je Savo Milošević zamenio Aleksandra Stanojevića na klupi, dok je za 11. oktobar zakazana Skupština kluba na kojoj se očekuje da će da se dogode promene u rukovodstvu. "Partizan je, kako to biva sa velikim klubovima, doživljavao čudnu sudbinu baš kao i njegovi osnivači. Njegovi osnivači su bili slavljeni, imena su bila na ulicama, imali su spomenike, a onda je došlo vreme da im skinu imena sa ulica. Onda je došlo vreme kada su opet ta imena aktuelna. Ili je slavljen ili je sklanjan, ali Partizan je ostao i dan danas. Čime može da se pohvali, videli ste iz ovog filma koji mi je dao osećaj o imenu Partizana. Možemo da vidimo u reprezentaciji šest ili sedam koji su nastali u Partizanu. Kada vidite ligu u kojoj igramo tu su 25 igrača Partizana. U srpskoj ligi ih ima i više nego stranaca, a to je težak rekord. Dakle, imamo razloga da govorimo o svetloj budućnosti. Tu budućnost koju su sanjali osnivači. Grom nikada ne udara u travu, nego udara u najveće drvo. Kad je Partizanu loše, možemo se uvek setiti kako šušti lišće kada se ta drveća obaraju. I prošlost i budućnost i sadašnjost je dovoljno velika i biće još veća. Nikada te teškoće i tegobe nisu najveće. Za Partizan je časno navijati, to je i civilizacijsko pitanje i elementarno pitanje. U mnogo lakšim okolnostima koje se čine teškim moramo biti sigurni u sjajnu budućnost Partizana i sjajnu sadašnjost Partizana. Nijedna situacija nije toliko teška da ne može biti još teža" rekao je Vučelić u svom govoru.

Pogledajte i kako je sve izgledalo:

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Stefan Kovač gol na Mladost - Partizan 1:3  Arena Sport