"Nikad u životu nisam video takvog Ex-Yu igrača": Bogdanovića opčinio Zvezdin Mesi, pljušte pohvale

Mladi fudbaler Andrija Maksimović impresionirao je i Radeta Bgodanovića, koji je prokomentarisao njegove nastupe.

MN Press/YouTube

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švajcarsku u Leskovcu (2:0), u trećem meču grupne faze Lige nacija, a u pobedi "orlova" selektor Dragan Stojković Piksi dao je šansu na terenu momku rođenom 2007. godine. Nakon što je sa obe ruke zgrabio šansu u Crvenoj zvezdi, Andrija Maksimović je dobio priliku i da debituje za seniorsku reprezentaciju Srbije!

Ušao je u igru u 73. minutu meča, umesto jednog od svojih idola... Mesto na terenu ustupio mu je Aleksandar Mitrović, a nekoliko rečenica nakon susreta posvetio i stručni analitičar Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler i reprezentativac Jugoslavije. Po njegovim rečima mladi fudbaler je zasluženo debitovao za Srbiju jer je na stadionu "Đuzepe Meaca" najavio sjajnu karijeru.

"Sigurno da je bilo teško za tako mladog igrača poput Andrije Maksimovića kada je ušao, gde smo se mi već opredelili bili za defanzivu, a on je ofanzivan i traži loptu. Više dolazi do izražaja kada napadamo. Ali, lepo je što je debitovao. Pokazao je drskost protiv Intera, iskreno nikada u mojoj karijeri nisam video takvog igrača sa 17 godina sa ovih prostora da igra tako zrelo protiv kluba kakav je Inter u takvom elitnom takmičenju. Imao je par poteza koji ne samo da obećavaju, nego najavljuju sjajnu karijeru, ako ga obiđu povrede", rekao je Rade Bogdanović u analizi nakon meča.

Talentovani Andrija Maksimović počeo je sezonu u Grafičaru gde je na pet mečeva imao tri gola i dve asistencije, a zaigrao je i za omladince Crvene zvezde protiv Benfike - kada je postigao jedini gol za srpski tim. U Superligi Srbije odigrao je 150 minuta na četiri utakmice i ima asistenciju u "večitom" derbiju protiv Partizana, dok je na meču Lige šampiona protiv Intera u Milanu bio najbolji pojedinac iz crveno-belog tabora.

Maksimović je do sada odigrao 18 mečeva za mlađe kategorije reprezentacije Srbije, a mladu reprezentaciju potpuno je preskočio. Odmah je iz omladinske selekcije, za koju je nastupio tri puta, ušao u seniorski tim. Dve godine uzastopno igrao je Evropsko prvenstvo za kadete, odnosno u konkurenciji fudbalera mlađih od 17 godina - prošle godine Srbija je stala u četvrtfinalu, a ove godine u polufinalu turnira.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Fantastična odbrana Predraga Rajkovića  Kurir