"Smatram sebe veoma srećnim": Reči Luisa Enrikea o smrti ćerke (9) kidaju dušu, o ovom snimku se priča

Luis Enrike pričao je o smrti svoje ćerke Sane koja je preminula sa samo devet godina od raka...

Printscreen/Movistar futbol

Sport donosi neke lepe i neke manje lepe uspomene, sreću, tugu, erupciju emocija kada tim za koji navijate pobedi ili izgubi. Ali, ima nešto mnogo važnije od sporta, to je život i vreme provedeno sa vašim najbližima. Jedna takva priča koja pokazuje ujedno i povezanost te dve stvari, tugu i način kako da se izborite sa tragedijom.

Luis Enrike jedan je od uspešnijih španskih trenera, osvajao je Ligu šampiona, domaće titule, Ligu nacija, proglašavan je za trenera godine i kroz sve to prošao je uzdignute glave i to pošto je izgubio deo svoje duše, deo sebe. Njegova ćerka Sana preminula je 2019. godine sa samo devet godina. Nažalost, rak kostiju je bio jači od nje...

Pričao je Luis o njoj mnogo puta, uglavnom sa osmehom i sa lepim sećanjima na nju. Tako je bilo i u najnovijem intervjuu koji je dao. "Da li smatram sebe srećnim ili nesrećnim? Smatram sebe srećnim. Veoma srećnim. Ali. Šta ako je tvoja ćerka poginula sa devet godina... Moja ćerka je došla i provela sa nama prelepih devet godina. Imamo hiljade sećanja na nju, video snimaka, neverovatnih stvari", rekao je Enrike.

Biranim rečima pričao je o njoj, nije plakao, ali je sve bilo veoma emotivno i potresno samo za slušanje, a kamoli nešto drugo... "Moja majka nije imala slike Sane nigde. Pitao sam je zašto, rekla mi je da ne može, da nema snage za to. Rekao sam joj da ne može tako, da mora da stavi njene slike, da je ona živa. Fizički nije sa nama, ali duhovno jeste. Svaki dan pričamo o njoj, smejemo se, pamtimo je. Smatram da nas Sana još uvek vidi. Mama, kako želiš da Sana misli da živimo?", ispričao je Enrike.

Luis Enrike se venčao sa svojom dugogodišnjom devojkom Elenom Kuljelj 1997. godine. Godinu dana kasnije rodio se njihov sin Pačo, pa je 2000. godine na svet došla Sira, a 2010. Sana koja nažalost više nije tu...

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Fudbalska revolucija u Kataru 1  MONDO/Milutin Vujičić