Oglasio se Zlatko Zahovič: Bivši fudbaler Partizana o interesovanju iz Humske!

Nekadašnji fudbaler Partizana Zlatko Zahovič nije blizu povratka u Humsku.

MN Press

Velike promene dogodile su se u fudbalskom klubu Partizan prethodnih dana. Klubom iz Humske sada rukovodi političar Rasim Ljajić kao prvi čovek Radne grupe, a potpuno nova upravljačka struktura nasledila je tandem Milorad Vučelić - Miloš Vazura koji je godinama bio na vodećim pozicijama. Pored Ljajića su u klub stigli nekadašnji fudbaleri Danko Lazović i Predrag Mijatović, koji je bio pokretač ideje da Ivica Iliev dobije otkaz.

Dosadašnji sportski direktor otpušten je nakon mesec i po dana na funkciji, a Mijatović je u poruci navijačima objasnio zašto je došlo do razlaza. Ubrzo nakon toga pojavila se informacija da bi nekadašnji fudbaler Partizana Zlatko Zahovič mogao da stigne u Humsku i zauzme upražnjeno mesto sportskog direktora!

"Nema poente komentarisati. Ali svakako je ogromna čast što me mediji vide kao jednog od kandidata za mesto sportskog direktora", rekao je Zahovič za slovenački medij "Ekipa". U međuvremenu se pojavila informacija da novi čelnici Partizana neće ni pokušati da nadomeste odlazak Ivice Ilieva, odnosno da će Predrag Mijatović i Danko Lazović biti zaduženi za sportski deo.

Zahovič je rođen u Mariboru i tamo je ponikao, ali je prvi seniorski klub u njegovoj bogatoj karijeri bio Partizan. Četiri godine je nosio crno-beli dres tima iz Humske, a jednu sezonu proveo je na pozajmici u Proleteru iz Zrenjanina. Usledila je inostrana karijera u kojoj je nastupao za Vitoriju Gimaraeš, Porto, Olimpijakos, Valensiju i Benfiku, gde je i završio karijeru.

Nekoliko godina kasnije se vratio iz penzije i odigrao sezonu za ekipu Limbuš-Pekre, slovenačkog niželigaša. Nekadašnji mladi reprezentativac Jugoslavije nakon raspada države odlučio je da predstavlja Sloveniju, za koju je odigrao 80 mečeva i postigao 35 golova tokom više od deset godina u nacionalnom timu.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Podrška za igrače Partizana  MONDO