Kad je čuo za rat u Hrvatskoj, sve se promenilo! Dani Olmo otvorio dušu, u Zagrebu mu pričali o devedesetima!

Dani Olmo je istakao da su ga priče o ratu u Hrvatskoj promenile.

EPA-EFE/Kiko Huesca

Fudbaleri Barselone razbili su Real Madrid u "El Klasiku" sa 4:0, a golove su postizali Robert Levandovski (dva puta), Lamin Jamal i Rafinja. Na ovom meču je Dani Olmo ušao u 65. minutu, a otkako je ušao na terem zaigrala je Barsa još bolje. Ponikao je Olmo u klubu iz Katalonije, ali kada nije dobio garancije da će igrati pokupio se i otišao u Hrvatsku!

Sa 16 godina je 2014. otišao u Dinamo iz Zagreba, odigrao jednu sezonu za njihov drugi tim, a onda čak pet godina bio u prvom timu. Posle dobrih igara prodao se u Lajpcig, zatim i nazad u Barselonu, a sada je otkrio da su mu u Zagrebu mnogo pričai o devedesetima i ratu! Kako sada kaže, to što je čuo o građanskom ratu na prostorima Jugoslavije nateralo ga je da deo svojih prihoda uplaćuje u humanitarne svrhe.

"Porodica mi je usadila tu društvenu svest. Ono što sam doživeo u Hrvatskoj takođe me nateralo na razmišljanje. Takođe želim u Terasi, mom gradu, da pomognem deci oboleloj od raka. Kao fudbaleri imamo društvenu odgovornost i s malo toga što radimo puno pomažemo. Pokušavam da uradio svoj deo... Bio sam u Hrvatskoj i kada sam bio igrač i kasnije, sarađivao s momcima i devojkama kojima smo pomagali. Bio sam s decom obolelom od raka. I video sam tu sreću, kad se deca igraju s tobom. To je neprocjenjivo", rekao je on. 

MARISCAL/EFE 

Olmo se nedavno sjajno pokazao na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, bio je najbolji igrač tog turnira, a sada je otkrio da je slušao o ratu u Hrvatskoj. I ne samo da je želeo da sazna šta se tu dešavalo, već je posetio neka jako bitna mesta tog sukoba. 

"Kada sam video što se tamo dogodilo pre mnogo godina, pomoglo mi je da razmislim o svemu, iako nisu baš voleli da govore o ratu. Bio sam tamo pet godina, od svoje 16. godine, i to mi je dalo vremena da naučim i posetim simbolična mesta tog sukoba", rekao je Dani Olmo.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Fudbalska revolucija u Kataru 1  MONDO/Milutin Vujičić