Fudbal

"Makazice" za aplauz, bezobrazluk za osudu

Kadet Crvene zvezde Luka Jović istakao se na treningu prvog tima atraktivnim potezom, a napadač Ognjen Ožegović nepoštovanjem autoriteta.

Dve dijametralno suprotne scene obeležile su nesvakidašnji trening prvotimaca (čitaj: omladinaca) Crvene zvezde po kiši u četvrtak.

Na neki način, te dve scene su slika i prilika kluba u ovom trenutku: talenat neosporno postoji, ali ne i red i disciplina.

Posle odluke trenera Rikarda Saa Pintua da gotovo kompletnom igračkom kadru da prevremeni odmor, u prvi plan izbili su klinci, od kojih se jedan istakao majstorskim potezom, a drugi bezobrazlukom.

Kadet Luka Jović, rođen decembra 1997. godine, koji nema pravo nastupa protiv Vojvodine, uhvatio je majstorske "makazice" u igri na skraćenom terenu i jedini uspeo da izmami osmeh na lice smrknutog trenera, ali i i da privuče pažnju nekolicine novinara.

Međutim, kada je trening bio gotov, pomoćni trener Ivica Momčilović viknuo je ka napadaču Ognjenu Ožegoviću da siđe Natanijelu Asamoi "sa grbače" (popeo mu se na vrat) i da se vrati po marker koji je ostavio na drugoj strani terena.

Mladi napadač se na to okrenuo, nasmejao i treneru dobacio: "Ima ovde i mlađih", posle čega se zatrčao ka jednoj lopti, koju je šutnuo ka golu, pre nego što je otišao u svlačionicu.

Umesto Ožegovića, marker je pokupio drugi pomoćnik Tijago Mutinjo.

(N. J. - MONDO)