PORODIČNO

JEDVA SMO NAŠLI SRBE U DOHI! Dok traje žurka, porodično čekaju Brazil: Mitar i Piksi će da POGINU za pobedu!

Autor Milutin Vujičić

Atmosfera u navijačkoj zoni je sve luđa, a nakon što smo videli stotine i stotine i dalje veselih Argentinaca (ne remeti ih ni poraz), konačno smo ugledali i trobojku. /od reportera MONDA Milutina Vujičića iz Katara/

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

I dok tokom dana u FIFA fan zoni "nema žive duše" i sve deluje pomalo sterilno, čim padne noć atmosfera dolazi do usijanja i biće sve bolja kako turnir bude odmicao. Večeras smo u centru grada gde se okupljaju fudbalski navijači i gde jedino mogu da konzumiraju alkohol, videli više hiljada fanova koji su došli da uživaju u elektronskoj muzici uz hitove koje su i muzičkom laiku poput mene bili dovoljno poznati. I dovoljno "agresivni" kako bi sve naterali na ples, uopšte da navijači ne budu ukočeni i stoje na jednom mestu i prilaze bini kako čuju pesmu koja im prija ušima.

Dominirali su ponovo Argentinci, i pored teškog poraza protiv Saudijske Arabije, dok su vrlo zastupljeni bili Tunišani, Francuzi, Brazilci, Meksikanci, Ekvadorci... Nakon sat vremena lutanja među navijačima koji su pregladneli po povratku sa udaljenog stadiona "Lusail", konačno sam ugledao i prve srpske navijače u Dohi.

Obradovao sam se njima koliko i oni meni, dodajući da su videli ranije još jednu grupu srpskih navijača, na koju ću i sam kasnije naleteti i koja je bila "izmrcvarena" od napornog i dugog leta, nezainteresovana za "gnjavažu". U utorak je navodno iz Beograda doputovalo više stotina srpskih navijača što znači da će Srbija imati lepu podršku protiv Brazila za manje od 48 sati, odnosno najverovatnije će mnogi iz obližnjeg Dubaija ili Abu Dabija doći direktno na dan utakmice u Katar pošto je smeštaj za mnoge preskup i generalno ga nema mnogo u ponudi.

Zato su tu starosedeoci. Ljubomir, njegov otac Sveta i nasmejana Bojana "branili" su srpske boje u navijačkoj zoni i svi zajedno se nadaju da će Srbija daleko da dogura na Svetskom prvenstvu.

"Ovde sam sedam godina, radim za njihovu avio kompaniju i ovde sam što se kaže 'pustio korenje'. Jedva sam čekao da dođe Srbija da bodrimo naše 'orlove' i da dobijemo Brazil i prođemo grupu. Imamo sto posto šanse protiv njih, tim je mnogo dobar, dobar je trener i prolazimo sigurno", rekao je Ljubomir sa čijom se ocenom odmah složio i Sveta koji nije mogao da ne dođe u Dohu kada je čuo da će Srbija igrati u "drugoj kući" njegovog sina.

"Biću tu za celu grupnu fazu, kupili smo kartu za osminu finala. Planiram da ostanem sve do kraja. Mislim da su Mitrović i Piksi dobra kombinacija i da će tim da pogine za pobedu i to su naše šanse", dodao je Sveta, dok je Bojana želela samo da pošalje "navijačku poruku", ne baveći se previše analizama i prognozama.

Umesto toga, imali su brojne preporuke gde je najbolja hrana i gde odmoriti od "navijačke zone", pošto kao i gde god da odu Srbi, vrlo brzo nauče sve "fore" i prilagode se tako da nama bude najbolje. Zbogom parčetu pice od 1.000 dinara...