Katar 2022

OVO JE SASTAV SRBIJE ZA MEČ SA BRAZILOM! Piksi sprema iznenađenje - NAPAŠĆEMO Nejmara i ekipu!

Autor Milutin Vujičić

Iako je bilo određenih problema sa povredama u sastavu Srbije, ovo će biti najverovatniji tim "orlova" za meč sa Brazilom. /od reportera MONDA Milutin Vujičića iz Katara/

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije skoro godinu dana čeka meč sa Brazilom. I konačno ga je dočekala... Prvi meč za "orlove" na Svetskom prvenstvu igra se u četvrtak od 20 časova na "Lusailu", na kome smo već videli jedno iznenađenje - kada je Saudijska Arabija pobedila Argentinu - a nadamo se da je moguće da će tako nešto da se i ponovi u duelu sa "kariokama". Videli smo da je Tite neodlučan oko sastava za Srbiju, verovatno zato što nije siguran i koga će Piksi poslati na teren. A, da li je moguće pretpostaviti kojih 11 je "mister" spremio za Brazilce?

Na konferenciji za medije Piksi je objasnio da "ne želi da diktira sastav", i tako pomaže Brazilcima, dok je jednom izjavom ipak zabrinuo. Objasnio je da je Kostić jedini fudbaler koji je neizvestan za sutrašnji meč jer oseća zamor mišića, dok je Mitrović trenirao i trebalo bi da bude spreman, što svakako unosi veliku zabunu kada je u pitanju startnih 11...

Ono što sve zanima je da li će se Piksi odlučiti za dvojicu napadača? Naša pretpostavka je da hoće, pošto je Srbija svaki put izgledala daleko bolje kada bi tako istrčala na teren. I to znači da će Piksi od starta napasti Brazilce, pošto je čak i da se izgubi - neophodno ostaviti dobar utisak kako ekipa ne bi pala "energetski". Bolje je u neku ruku i izgubiti uz pozitivno viđenje stvari, nego doći do boda u utakmici u kojoj smo bili potpuno razbijeni.

Na golu će biti Vanja Milinković-Savić, koji je u poslednjih godinu dana stekao mesto prvog golmana reprezentacije Srbije. U zadnjoj liniji, koju će činiti trojica štopera i dvojica bočnih, potencijalno iznenađenje mogao bi da bude Nemanja Gudelj. Vezni fudbaler koji može da se "spusti" i poziciju niže trebalo bi da bude zadužen za vrlo pokretljivu "lažnu devetku" Rišarlisona, dok bi uz njega mogli da igraju još Nikola Milenković i Strahinja Pavlović. Što se tiče igrača koji će imati veliki posao u oba pravca, najverovatnije će prednost desno dobiti Darko Lazović i levo Filip Kostić.

Bez obzira što nije potpuno spreman, nema sumnje da Kostić može da izdrži najmanje 60 minuta, dok bi "pluća" Filipa Mladenovića u nastavku susreta mogla da odigraju važnu ulogu. Isti je slučaj i sa Nemanjom Radonjićem koji bi trebalo da uđe u nastavku utakmice kada bude trebalo da se doda "gas" i dodatno napadne Brazil u kontrama.

Što se tiče igrača u veznom redu, najverovatnije ćemo u sredini videti Sergeja Milinković-Savića i Sašu Lukića, iako je kapiten Torina imao malo problema u poslednjih nedelju dana. Ako ne bude mogao da odigra čitav meč, alternativa će biti sve bolji Ivan Ilić.

Kada je u pitanju napad, kapiten Dušan Tadić će biti siguran starter, dok se očekuje da ispred njega u tandemu igraju Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović. Nadamo se da će ostvariti dovoljnu prednost za Srbiju uoči drugog poluvremena kada bi valjalo "oboriti tempo", ako sve bude po planu. I ako uspemo da sa ofanzivnim pristupom iznenadimo Brazilce...

Dakle, ovo je najverovatniji sastav Srbije za Brazil: V. Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Lazović, S. Milinković-Savić, Lukić, Kostić - Tadić, Mitrović i Vlahović.