STARTNIH 11

PIKSI MENJA SISTEM! OVO JE TIM SRBIJE ZA ŠVAJCARSKU: "Orlovi" igraju FINALE i odmah kreću u napad - NEMA DRUGE!

Autor Milutin Vujičić

Sve vodi ka tome da će Srbija protiv Švajcarske igrati u sistemu po kome je bila prepoznatljiva u kvalifikacijama i koji joj je pomogao protiv Portugala i protiv Norveške. S verom u napad za prolaz na Svetskom prvenstvu. /od reportera MONDA Milutina Vujičića iz Katara/

Izvor: MN Press/Chosen11

Srbija ide po tri boda i nema nam drugog puta. Tako je bilo protiv Portugala i Norveške, a tako će biti i u petak od 20.00 protiv Švajcarske sa kojom na "974 stadionu" igramo direktan duel za prolazak u osminu finala Svetskog prvenstva. Dobra vest je da su svi fudbaleri Srbije spremni za meč i trenirali su visokim intenzitetom, tako da će Piksi moći da računa i na one koji su se požalili nakon meča sa Kamerunom. Znamo da su taj susret zbog povreda napustili štoperi Pavlović i Veljković, dok je napadač Vlahović "rovit" od dolaska u Dohu, međutim osmeh se vratio u grad...

Tako će Piksi prvi put na Svetskom prvenstvu biti na "slatkim mukama" kada je odabir startnih 11 u pitanju, a novinarima nije želeo da otkrije plan - samo je poručio da su na treningu sve uigrali, da će biti blagih korekcija u odbrani - ali da li sa jednim, dvojicom ili čak trojicom napadača?

S obzirom na najave koje je dao na konferenciji za medije, naša pretpostavka je da će Srbija prvi put na Svetskom prvenstvu početi sa dvojicom napadača, baš kao što je to bio slučaj u najvećem delu kvalifikacija. Pokazalo se da Mitrović i Vlahović funkcionišu najbolje kada su zajedno u "lovu" na protivničku odbranu, posebno jer bi Švajcarci mogli da budu oslabljeni jer se golman Jan Zomer i štoper Niko Elvedi ne osećaju najbolje.

Piksi je poručio da ako njegova ekipa želi tri boda, mora da napadne i da postigne gol, što nam govori da ćemo biti i ofanzivniji nego što je to bilo protiv Kameruna. Samo se nadamo da smo od tada izvukli lekcije...

Na golu ni treću utakmicu zaredom neće biti promena. Vanja Milinković-Savić je "zazidao" mesto prvog čuvara mreže u dresu Srbije, dok će odbranu činiti trio koji je vrlo dobro izgledao protiv Kameruna, sve dok se jedan od njih nije povredio. Mislimo naravno na Strahinju Pavlovića koji će zauzeti mesto levog štopera, desno ćemo gledati Nikolu Milenkovića, dok će centralni bek biti Miloš Veljković i u njemu bi mogao da bude ključ jer ga čeka velika borba sa Embolom.

Što se tiče bokova, tu ne bi trebalo da bude novosti u odnosu na prethodni susret. Filip Kostić će jurcati po levoj strani, a sve bolji Andrija Živković po desnoj, pošto je sa dve asistencije popravio utisak u odnosu na Brazil.

U centralnom delu veznog reda trebalo bi da dođe do promene, pre svega zbog blagog zaokreta u formaciji. Srbija će se sa 3-4-2-1 prebaciti na 3-4-1-2, što će usloviti pomeranje Sergeja Milinković-Savića odmah do Saše Lukića. U odnosu na to kako se rezultat bude kretao, odnosno ako bude išao u našu korist, mogli bi da dobiju pojačanje u vidu Grujića, Maksimovića ili Gudelja, kako se ne bi desilo da opet "ne pukne" na sredini.

Kao što rekosmo, Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović bi trebalo da zaigraju u špicu i da "namuče" Manuela Akanđija koji je potcenio Srbiju, dok će naravno uz njih igrati kapiten Dušan Tadić.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najverovatniji sastav Srbije za meč sa Švajcarskom: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, S. Milinković-Savić, Kostić - Tadić - Mitrović i Vlahović.