JAKE REČI

SRBI NAS GLEDAJU I MISLE "E, DA SMO HRVATI": Poznati trener zapalio region - Svi bi to poželeli, DIVE NAM SE!

Autor Milutin Vujičić

Poznati hrvatski trener Tomislav Stipić istakao je da i fudbalska reprezentacija Srbije gleda prema Hrvatskoj i divi joj se, želeći da "iskopira" uspehe.

Izvor: YouTube/MaxSport/MN Press/Screenshot

Hrvatski trener i stručni konsultat javnog servisa Hrvatske (HRT) Tomislav Stipić bio je prilično oštar kada je govorio o reprezentaciji Srbije nakon poraza od Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Kataru, kada je rekao da je celokupan utisak koji su ostavili "orlovi" sramotan, dok je sada dodao i da veruje da u taboru naše reprezentacije, i zapravo svih komšijskih zemalja na Balkanu, verovatno "žele da budu kao Hrvati".

Stipić je ovo izjavio hvaleći reprezentaciju Hrvatske koja je drugo Svetsko prvenstvo zaredom (treći put od 1998. godine), uspela da dođe do polufinala, a videćemo da li će stići i do drugog finala jer ih Argentina deli od tog cilja. Ako i ne uspeju u tome, četa Zlatka Dalića ga je već toliko oduševila da neće biti razočaran i ako "gaučosi" budu kraj puta.

"Kad ovako pratim strane medije, Hrvatska je na putu da izgradi kultni status u fudbalu, što nijedna ekipa ne poseduje. Bez skandala, sa pozitivom, energijom, najboljim navijačima - to je Made in Croatia. To nam daje pobedu u poslednjim trenucima. Svi naši susedi, da li su to Mađari, Slovenci, Bosanci, Srbi ili Crnogorci - svi bi poželeli da budu Hrvati jer se mi time ponosimo i gledaju prema nama i dive nam se", rekao je Stipić gostujući u emisiji na HRT.

Podsetimo, Srbija je takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kataru završila neslavno, opet u grupnoj fazi, dok je i laicima sasvim jasno zbog čega je Hrvatska u ovom trenutku (videćemo za dalje) napravila veći uspeh u Dohi.