KO ĆE DO TREĆEG MESTA?

NEĆE IGRATI NI ONI ŠTO IH BOLI TREPAVICA! Hrvati i Marokanci u frci pred meč za BRONZU: Evo ko je sve povređen!

Autor Milutin Vujičić

Maroko i Hrvatska, dva najprijatnija iznenađenja Svetskog prvenstva u Kataru, boriće se za bronzanu medalju.

Izvor: Profimedia/Hasan Bratic/DeFodi Images

Sada sve znamo - u finalu Svetskog prvenstva gledaćemo Argentinu i Francusku, dok će se za bronzanu medalju boriti Hrvatska i Maroko. Dobro već znamo da je aktuelni vicešampion sveta osvojio zauzeo treće mesto 1998. godine, dok će Maroko imati priliku da napravi najveći uspeh u istoriji svog fudbala. U utakmicama za bronzu na Mundijalima, uglavnom pobedu odnosi onaj ko više želi do pobede i na taj meč ne gleda kao nešto "ispod svog nivoa".

To ćemo saznati već u subotu od 16 časova na "Kalifi", a ono što će obojicu trenera - Zlatka Dalića i Valida Regraguija - zabrinuti jesu povrede fudbalera koji nisu izdržali velike napore koje izvlači turnirsko takmičenje usred sezone.

Tako je Hrvatska danas trenirala bez Marcela Brozovića i Joška Gvardiola, koji su probleme osetili još uoči susreta sa Argentinom, dok je selektor "vatrenih" poštedeo još četvoricu nosilaca. Hrvatski mediji prenose da su Luka Modrić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić i Dominik Livaković imali tek lagani trening oporavka, ali svi u stručnom štabu uveravaju da će biti njih četvorica spremni za meč za treće mesto. A ostali...

"Gvardiol je primio injekciju zbog stopala, dosta se mučio, Brozović je osjetio ložu, videćemo. Moramo da osvežimo i ekipu i stavimo zdrave igrače. Potrebni su nam spremni igrači, onoga koga bude bolela i trepavica nećemo staviti. Razlika je biti treći ili četvrti na svetu", izjavio je selektor "vatrenih" Zlatko Dalić pre treninga.

Što se tiče Maroka, nisu ni oni bez muke. Marokanci su fizički pali u završnici šampionata i selektor Regragui nije mogao da bira uvek najjači tim, a najveće muke mu zadaju štoperi. Agerd (Vest Hem) je ispao iz tima na zagrevanju za meč sa Marokom, dok je kapiten Sais (Bešiktaš) meč napustio još u prvom poluvremenu.

Uz njega su se mučili još i Mazrauiji, pa Bufal... Biće zato veliki zadatak medicinskog tima da ih sve oporave do subote, pošto teško da mogu da odgovore Hrvatima kao na otvaranju SP, kada je bilo 0:0, bez najjačeg tima.