ZANIMLJIVO

KOLINDA HTELA DA NAVIJA ZA SRBIJU U KATARU! Bivša predsednica Hrvatske ODUSTALA zbog jedne stvari: "Provokacija!"

Autor Milutin Vujičić

Umalo je Srbija na Svetskom prvenstvu imala i podršku bivše predsednice Hrvatske.

Izvor: Instagram/screenshot/kolinda_gk

Bivša predsednika Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović podržala je "vatrene" i na Svetskom prvenstvu u Kataru, iako više nije na funkciji. Svi pamtimo kako je pre četiri i po godine u Moskvi slavila sa fudbalerima finale Mundijala, dok je ovoga puta samo kao navijač sa tribina bila uz reprezentativce Hrvatske, dok je malo falilo da podrži i Srbiju, ali ističe da to ovoga puta nije bilo moguće jer se plašila da će njen gest biti pogrešno protumačen.

"Pratim našu fudbalsku reprezentaciju, kao i ostale reprezentacije i individualne sportiste, i u porazu i u pobedi. Uvek sam ponosna i uz njih. Pre nego što je počelo Svetsko prvenstvo kupila sam karte i za polufinale i za finale, jer sam verovala da ćemo biti među prva četiri tima. Hrvatska i Francuska su jedine dve reprezentacije iz Evrope koje će odigrati maksimalan broj utakmica na Svetskom prvenstvu, to je sjajan uspeh i ogromna prilika za promociju Hrvatske, sporta i sportskog duha. Po meni je sport temelj nacije i trebalo bi da se mnogo više ulaže u sport. Politku treba izbaciti iz navijanja, ja navijam i za mnoge srpske sportiste i srpsku reprezentaciju, kada je to moguće", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović i nadovezala se na priču o Srbiji.

"Svim srcem sam navijala za Novaka Đokovića i htela da osvoji olimpijsku medalju. Iskreno vam moram reći da sam se u Dohi premišljala da odem da gledam srpsku reprezentaciju, međutim bila sam u hrvatskom dresu i bojama, i nisam htela da to neko shvati kao provokaciju...".

Bivša predsednica Hrvatske će bodriti "vatrene" i u meču za treće mesto protiv Maroka, a ističe da i dalje aktuelni vicešampioni sveta imaju apsolutno sve što je potrebno da dođu do trijumfa.

"Sve se može dogoditi, ali naravno da navijam za hrvatsku reprezentaciju. Navijala sam i za Maroko sve ovo vreme, htela sam da manja fudbalska nacija prođe u finale. Imam mnogo prijatelja iz Maroka, tako da ćemo se boriti na sportskom terenu, ali slaviti zajedno kao prijatelji, kada se završi utakmica", zaključila je Grabar-Kitarović.