Katar 2022

NOVI TIP PLATNE KARTICE: Drugačija svaki put kad je budete koristili

Izvor Promo

Nova prepaid digitalna platna kartica prvi put sadrži jedinstvene animacije na temu FIFA Svetskog prvenstva u Kataru.

Izvor: Promo

Kompanija Visa, kao partner FIFA organizacije, na Svetskom prvenstvu u Kataru prikazala je osim različitih platnih servisa i niz atraktivnih inovacija, spajajući tehnologiju i lepši doživljaj kupovine.

Osim plaćanja skeniranjem lica, pomoću tehnologije koja će uskoro biti dostupna širom sveta, Visa je predstavila i digitalne prepaid animirane kartice, za sada ekskluzivno dostupne na Svetskom prvenstvu u Kataru.

U saradnji sa poslovnim svojim partnerima iz Dohe, Visa tokom fudbalske groznice izdaje jedinstvene prepaid digitalne kartice, koje se smeštaju u platnu aplikaciju telefona ili mobilni novčanik. Kartice su posebne po tome što sadrže različite animacije na kojima je i ovogodišnja maskota Svetskog prvenstva, La'eeb, i menjaju se svaki put kad korisnik plaća beskontaktno.

Procedura dobijanja ovih kartica toliko je jednostavna da se završava za svega minut-dva. Potrebno je samo skenirati QR kod na odabranim mestima nakon čega se digitalna kartica automatski dodaje u mobilni novčanik Android ili iOS telefona i u aktivne platne servise. S obzirom na to da je ovo prepaid kartica, moguće ju je koristiti za različite namene, praktično kao i svaku drugu debitnu platnu karticu, uz laku kontrolu troškova.

Visa na ovaj način nastoji da pojednostavi i popularizuje plaćanja smartfonom ili drugim uređajima i potrošačima ponudi dodatnu vrednost koja se postiže izborom animacije i personalizacijom, što je korisnicima danas izuzetno važno.

Animirane prepaid kartice uskoro bi mogle da budu dostupne širom sveta, jer se izdaju vrlo lako, pružaju kontrolu troškova i moguće ih je dopunjavati po potrebi.

Kompanija Visa na Svetskom prvenstvu ne spaja umetnost i tehnologiju samo animiranim karticama - već i aktivacijom tj inovacijom Masters of Movement.

Posetiocima je još jedana od neverovatnih inovacija i posetiocima Prvenstva, ako su dovoljno talentovani, omogućava da se iz Katara kući vrate sa jedinstvenim NFT umetničkim figurama.

Više o ovome čitaćete uskoro na MONDO stranicama, a do tada svakako igrajte Financial Football na virtuelnom terenu. Ova igre će vas provesti kroz uzbudljiv svet finansijskih odluka i bezbednog plaćanja, ali i naučiti da prepoznate potencijalne opasnosti.