TEŠKE REČI

BURA ZBOG POTEZA MESIJA U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA! Srpski zet bez dlake na jeziku: Ukrali mu NAJVEĆI trenutak života!

Autor Milutin Vujičić

Lionel Mesi našao se u centru "rešetanja" zbog poteza koji smo videli u finalu Svetskog prvenstva.

Izvor: Profimedia

Lionel Mesi je podigao "zlatni globus" na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali se mnogo bure podiglo u javnosti zbog odeće koju je kapiten Argentine nosio u tom trenutku. Dok je prilazio peharu, iza njega je stao katarski emir i obukao mu crni plašt (bišt), inače tradicionalni odevni predmet u arapskom svetu, a mnogi su to protumačili kao politički potez organizatora Mundijala, koji je na taj način pokušao da "ugrabi" Mesija za sebe.

Pablo Zabaleta, inače bivši saigrač Lea Mesija u Argentini, već je kritikovao kapiten "gaučosa" zbog toga što je nemo posmatrao dok ga katarski emir oblači u prisustvu predsednika FIFA Đanija Infantina, da bi sada kritike uputio i Bastijan Švajnštajger.

Bivši reprezentativac Nemačke i suprug naše teniserke Ane Ivanović nije kritikovao Mesija, nego se dotakao poteza katarskog emira koji je "uzurpirao" svečani dan kapitena Argentine. Tamim bin Hamad Al Tani se nije oglašavao do sada na ovu temu, ali su svi u arapskom svetu istakli da "nema ništa politički u ovom potezu", nego je u pitanju komad odeće koji se koristi u svečanim činovima najveće sreće poput venčanja.

"Katarski vladar je tim potezom Mesiju oduzeo najveći trenutak njegove karijere. Očito je da se Mesiju to nije svidelo, kao ni meni. Ako su hteli da odaju počast lokalnim običajima, to su mogli napraviti kasnije, u svlačionici. Sve u svemu, jako neuspešan performans", rekao je Švajnštajger na nemačkoj televiziji.

Podsetimo, Mesi je u međuvremenu stigao i do Argentine gde je počela velika žurka usred noći, a onda je morao malo da prespava, i to u društvu zlatnog pehara.