Veći deo meča protiv Cibone košarkaši Partizana su proveli u dvocifrenom "plusu", iako zbog povrede nisu imali eksplozivnog beka Patrika Milera, dok je centar Samardo Samjuels upisao tek prvi nastup u crno-belom dresu.

Ne računajući bolji početak domaćeg tima i seriju 8:0 u četvrtoj četvrtini, meč u dvorani "Dražen Petrović" bio je kao jednosmerna ulica.

"Cibona je institucija. Svi znaju da je ovo 'vruć' teren i koliko je ovde teško pobediti, tako da sam se iznenadio koliko lako smo mi dobili utakmicu.Očekivao sam mnogo jači otpor", rekao je Miroslav Nikolić na konferenciji za novinare u Zagrebu.

On je pohvalio pomak što se tiče igre crno-belih u odbrani i rekao da Partizan, u skladu sa svetskim trendom, želi da igra što više kontranapada i sekundarnih kontri, a što manje napada "pet na pet".

"Mi smo pre dolaska Samjuelsa imali prosek godina 22,5 i to sa Veličkovićem i Čakarevićem, dok je prosečna starost igrača Cibone 30 godina. Šta vam vredi iskustvo, ako ne možete da trčite".

Nikolić je posle 117 poena u duelu sa Igokeom objasnio nešto manju efikasnost (74:90) uklapanjem Samjuelsa.

"Doveli smo novog igrača koji je malo sporiji, još nema dovoljno snage, ali jedobro obavio svoj posao. Žao mi je što nije mogao da igra Miler. Na utakmici protiv Bilbaa je dobio udarac u šaku. Vilijams-Gos je tihi ubica, a Miler je brz, drži tempo. Kada su teže utakmice u Evropi, držim ih na terenu zajedno", ispričao je Muta predstavnicima hrvatskih medija.


Partizanu u utorak predstoji gostovanje Limožu, koji u C grupi Evrokupa takođe ima skor 1-2, a onda će imati nekoliko dana da se pripremi za prvi ovosezonski "večiti" derbi.

"Imamo još dosta prostora za napredak", poručio je iskusni trener.

Evo i izabranih poteza Samarda Samjuelsa, koji je za samo 16 minuta postigao 16 poena.