Mornar iz Bara najprijatnije je iznenađenje takmičarske godine ABA lige i u nedelju je velikom pobedom protiv Budućnosti prišao za još jedan korak bliže osvajanju četvrtog mesta.

Bila je to šesta uzastopna pobeda crnogorskog tima na Jadranu!

Posle utakmice, trener Mornara Mihailo Pavićević istakao je sportski ambijent u punoj hali "Topolica" i govorio da njegov tim ulazi u finiš ligaškog dela bez previše pritiska.

"Rekao sam pre utakmice da se neće u skorije vreme desiti da pet kola pre kraja dve crnogorske ekipe igraju sa pozicije 'jedan' i 'četiri'. To je ogroman uspeh crnogorske košarke i drago mi je što su akteri ove utakmice na parketu i svi pravi navijači koji su došli uživali u sportskoj utakmici", rekao je iskusni stručnjak.

Pavićević je nekoliko puta istakao značaj trijumfa u derbiju i uz to poželeo okršaje istih timova i u plej-ofu.

"Za nas je ovo velika pobeda, jer dobiti lidera prvenstva, ekipu koja dominira ove godine u ABA ligi... Samo bih želeo da ih ovaj poraz ne poremeti i da ne izgube to prvo mesto. Od sveg srca im želim da završe na prvoj poziciji na kraju, to su i zaslužili na kraju. Želim im sve najlepše".

Pavićević je naglasio da je sa igračima napravio "sistem protiv kojeg nije lako igrati", ali da uzastopni trijumfi ne stvaraju euforiju.

"Dobili smo Budućnost, ali čvrsto stojimo na zemlji, znamo gde nam je mesto i pokušaćemo da do kraja prvenstva odbranimo četvrtu poziciju. Što se plasmana tiče, ako se ostvari ostaće upisano kao veliki uspeh, ali ne možemo da se zanosimo, znamo svoje domete. Ako se sretnemo u plej-ofu, Budućnost i Zvezda su za koplja ispred svih, a Budućnost je za korak ispred Zvezde. Cedevita više nije na tom nivou, iako su ulaganja takva kakva su, ali nije moje da to komentarišem. Mi smo se izdvojili iz grupe ekipa, ušli u pravu formu i došli do četvrtog mesta", dodao je on.

U osvrtu na igru i uspehe svog tima, Pavićević je rekao da svi u svlačionici uživaju.

"Prošle godine smo bili simpatični, novi klub, nova sredina, svi vole da dođu ovde i da igraju. Nikad nije bio nijedan incident i tako će biti i ubuduće, a ove godine smo napravili novu ekipu, mučili smo se ispočetka, ispali smo iz ritma... Trenerski posao je jednostavan, ne treba praviti filozofiju od ovoga. Sav posao je u tome da napraviš igru koja odgovara profilu tvojih igrača, ako to napraviš onda ulaziš u pogrešan voz i do određene stanice nikad nećeš stići. Mislim da ova igra odgovara ovom profilu igrača, da oni uživaju u njoj, da uživa i naša publika i kad uđe pobednički mentalitet onda je tu ekipu teško dobiti, protiv koga god da igra. Gubićemo mi utakmice, ali našli smo igru koja zaista pleni i kao trener duplo više uživam kad pobedim a pruži se ovakva igra. Nadam se da ćemo i dalje uživati, a dokle će taj san trajati... Dokle god traje, probaćemo da uživamo".