Mornar Budućnost 87:81, ABA liga januar 2018
MONDO/Nikoleta Vukčević 

Budućnost je u nedelju u Baru doživela prvi poraz u ABA ligi u 2018. godini.

U hali "Topolica", Mornar je savladao lidera tabele, uvećao svoje šanse da se plasira u plej-of i omogućio Crvenoj zvezdi mts šansu da se u ponedeljak, eventualnom pobedom u derbiju, izjednači sa Podgoričanima u broju pobeda.

Budućnost bi u tom slučaju i dalje imala prednost zbog boljeg međusobnog odnosa sa braniocem titule, ali trener crnogorskog prvaka Aleksandar Džikić ne daje borbi za "pol poziciju" nemerljiv značaj.

"Ovo je pre ili kasnije moralo da se desi, nekakav pad u formi, tako da idemo dalje, da probamo da naučimo nešto iz ove utakmice, da se ne ponavlja. Čeka nas Kup, pa Lokomotiva Kubanj, pa dva puta Cedevita...", rekao je srpski stručnjak u Baru."Plej-of smo izborili, tako da je ta priča o prvom mestu OK, a nije tragedija i ako ne budemo prvi", dodao je on, odgovarajući na pitanje o navikavanju poslednjeg pojačanja, Džastina Dolmana na ekipu.

"Od njega očekujemo da bude na određenom nivou u plej-ofu. Vrlo smo zadovoljni kako se asimilirao u ekipu. Igrački će mu biti potrebno vreme, videlo se i danas. Sve su to normalne stvari".

Džikić je čestitao Mornaru trijumf.

"Bila je to važna utakmica i za jednu i za drugu ekipu. Pričali smo u svlačionici o dve stvari kojima generalno nisam zadovoljan, to je strpljenje pre postavljenog napada, ishitrenost i želja da se poentira iz situacija koje nisu preterano izgledne, a drugo mislim da su te ničije lopte oni uzimali više nego mi. Ima tu još nekih detalja, propusta u igri, ostavljanja previše prostora igračima koji pogađaju, pre svega Vranješu i Mićoviću. Videćemo šta i kako, pa idemo dalje".

Upitan koliko je sada ugroženo prvo mesto, trener Budućnosti naglasio je da se kroz celu sezonu posvećuje samo prvoj narednoj utakmici.

"Uvek ponavljamo da je najvažnija ona prva sledeća. Raspored je takav kakav je, generalno smo ove sezone napravili neke stvari koje ljudi nisu očekivali, pokušaćemo da završimo ABA ligu najbolje što možemo. Ne možemo da se opterećujemo, jer je taj pritisak nepotreban i ne vodi ni ka čemu dobrom", dodao je on.