Za Novicu Veličkovića je svaki meč u dresu Partizana poseban događaj, a ako je protivnik Crvena zvezda, onda motiv ide do još većih visina.

Kada se derbi završi, kapiten Partizana ne može ni da priča kao da je za njim i ekipom obična utakmica, jedna u nizu... Prisutni novinari dobiju čitav intervju, "s nogu".

"Čestitao bih Zvezdi. Trudili smo se da pariramo, imali smo sitne probleme u vidu virusa i povredica, ali nemamo opravdanje, jer smo imali sedam dana da se spremimo. Zvezda je izuzetno jak protivnik, koga ja poštujem... Ne znam koliko je trojki dao Dobrić. Šest, sedam? Kada god smo nešto uradili, pljusnula je ta trojka. U određenim momentima su vezivali jednu, drugu i to je to. Mislim da možemo da igramo sa njima i da moji saigrači jednostavno treba to da shvate", počeo je Veličković razgovor.

Na konstataciju da je Partizan bio 28 minuta u "egalu", odgovorio je da mora da se igra svih 40. Ili najmanje 38.

"Tih 10 minuta nam fali. Oni igraju jako, imaju punu rotaciju, non stop pritiskaju i na to moraš da se fizički adaptiraš i da izdržiš taj kontakt. Malo je 28 minuta čvrste igre da bi dobio ozbiljnog protivnika... Sam si - ubaci. Igraj košarku. Zaustavi ga. Jedino merilo mi je da izađeš na teren i biješ se 40 minuta".

S obzirom na to da je plasman u plej-of ABA lige sada vrlo daleko, postavljeno je pitanje koji cilj će crno-beli postaviti pred sebe da bi održali motiv na visokom nivou.

"Razmišljao sam pre utakmice šta da odgovorim na ovo pitanje, ali verovao sam da ćemo dobiti, pa nisam ni smislio. Šalim se... Ako nemaš motiv da igraš Partizan i posle ovog poraza, onda nisi za košarku", bez uvijanja je poručio 31-godišnji krilni centar, koji je u ponedeljak imao 20 poena i 10 skokova.

"Ako nemaš motiv da igraš za najveći klub na ovim prostorima, čak i ako nisi ušao u plej-of, i ako smo loše odigrali prvi deo sezone i sami sebi zagorčali život, porazima od Mornara ovde, MZT u Skoplju, od Mornara na strani, od Olimpije kući... Taj Mornar zaslužuje da ide u plej-of, ali ako nemaš motiv da završiš sezonu kako dolikuje, onda nisi za košarku. Ja ću ga imati. Nemam drugi interes da igram u Partizanu osim što volim ovaj klub. Mene svaka utakmica motiviše. Samo bih pozvao naše navijače da prepoznaju momenat i napune dvoranu".

Sledeći meč je u nedelju u 19.00 protiv Mege, a Mornar koji zauzima četvrto mesto, dva sata ranije će početi meč protiv Igokee u Laktašima.

"Najgore je kad pratiš druge i gledaš šta će da bude na njihovim utakmicama", dodao je Veličković.

Novica Veličković izjave večiti derbi Zvezda - Partizan 86-74 ABA liga 2018
MN Press 


"MOJA JE GREŠKA..."

Kapiten Partizana prokomentarisao je i prepucavanje gestovima i rečima u koje je ušao pred kraj utakmice.

Priznao je da je podlegao provokaciji jednog navijača protivničkog tima.

"Stvarno volim da igram u ovakvim utakmicama. Nikad nikog nisam uvredio, niti sam neko ko podržava takve stvari. Nemam ništa protiv bilo kog navijača Zvezde", počeo je priču Novica.

"Jednostavno, doživeo sam uvrede od čoveka iz prvog reda. Kada sediš tu, bilo ko da si, treba da imaš neke manire. On je meni izgovorio 300 stvari, moja je greška što sam dozvolio da me to dotakne. Ja svoju privrženost Partizanu pokazujem kroz borbu i srčanost, tukao sam se na terenu, ali ovog puta sam izgubio glavu na način na koji nikada nisam. I to je moja greška. Nisam verovao da me vređa neko iz prvog reda".