Sava Lešić je ove sezone jedan od najboljih košarkaša Igokee u regionalnom takmičenju sa prosečnim učinkom od 15,9 poena i sedam skokova po meču.

Ipak, "Igosi" još nisu osigurali opstanak u ABA ligi, prvenstveno zbog sopstvenih grešaka i neshvatljivog pada u poslednjim četvrtinama, posebno u prethodnom kolu u Železniku, gde su ispustili pobedu kojom bi "kupili mir" pred završnicu sezone.

"Od početka sezone imamo dosta uspona i padova u igri. Posebno u meču sa ekipom FMP, dobro smo otvorili i kontrolisali utakmicu do sedam osam minuta pre kraja kad se pojavila neka naša stara boljka. Ni mi ne znamo razloge, ali sigurno dolazi do pada koncentracije. To nije put kojim bi Igokea trebalo da ide. Posebno jer nam predstoje važni mečevi, a prvi od tih je Cedevita u Laktašima", rekao je Lešić na početku razgovora za MONDO.

Sava Lešić intervju za MONDO
MONDO/Bojan Jakovljević 

Lešić kaže da je ABA liga ove sezone poprilično ujednačena i praktično "pola lige" se bori za opstanak, a za njih će ključni mečevi biti kod kuće sa Mornarom i Zadrom...

"U preostalih pet kola moramo da napravimo što bolji skor. Malo nam na ruku ide što nam Mornar i Zadar, direktni konkurenti dolaze u goste, međutim, ove sezone ABA liga je dosta izjednačena i bilo je mnogo iznenađenja. Bukvalno pola lige se bori za opstanak i razlika je u jednoj ili dve pobede. Biće dosta zanimljivo, a s druge strane na klubovima je veliki pritisak. Mislim da će biti neizvesno do poslednjeg kola, ali najbolje bi bilo da priču oko opstanka završimo pre posljednje utakmice. Teški mečevi, ali nema kukanja, sami smo sebe stavili u tu situaciju i iz nje moramo da se vadimo. Da li će to biti u ovom ili nekom narednom kolu, to ćemo da vidimo".

Nije želeo ni na koji način da istakne svoj odličan individualni učinak jer Igokei i ne ide najbolje...

"Iskreno, ne obraćam previše pažnju na lični učinak, jer sam prvenstveno u službi ekipe i pokušavam da pomognem koliko mogu da pobeđujemo. Košarka je kolektivni sport, nije kao tenis, pa neke moje dobre partije nisu ispraćene pobedama tima. To mi ne daje za pravo da se radujem zbog dobre statistike. Ona će doći do većeg izražaja, ako Igokea ostvari uspeh".

Lešić je rodom iz Knina, gde je pre rata gotovo ceo grad navijao za Crvenu zvezdu.

"S obzirom na tom da sam iz Knina, gde je pre živeo jako mali procenat navijača Partizana, od malena sam navijao za Crvenu zvezdu, ali samim tim što sam igrao za Partizan, koji mi je dosta pomogao u karijeri, kao profesionalac sam davao uvek maksimum. Nije bitno čiji ste navijač, već koliko se dajete na terenu. Iako navijam za Zvezdu mnogo poštujem Partizan i ne mogu nikad ništa loše da kažem za crno-bele".

Uostalom sa Partizanom je osvojio i šampionski prsten regionalnog takmičenja na čuvenom Fajnal-foru u Zagrebu 2010. godine.

"Sigurno je u pitanju istorijska utakmica na kojoj nisam bio među 12 igrača, ali sam bio prisutan u Zagrebu. Taj meč će pamtiti svaki navijač u Srbiji, ne samo Partizana. Verovatno svaki ljubitelj košarke zna za tu pobedu i čuvenu trojku Dušana Kecmana i kako se osvojila titula. To je bio vrhunac jedne sjajne priče u Partizanu što se tiče osvojenih trofeja, te sezone se išlo na Fajnal-for Evrolige u Parizu, osvojena je ABA liga i 'dupla kruna' u Srbiji. Taj Kecmanov koš bio je kruna jednog velikog rada crno-belih", zaključio je Lešić.

Kompletan intervju Save Lešića za MONDO pročitajte na portalu mondo.ba