Los Anđeles Lejkersi ostali su i ove sezone bez plej-ofa u NBA ligi, ali i bez čelnika.

Irvin Medžik Džonson saopštio je da posle dve godine napušta mesto predsednika košarkaških operacija u klubu.

Legendarni košarkaš odlučio je da se povuče, nakon što su Lejkersi i drugu sezonu u nizu okončali neuspešno.

Prve sezone sa Medžikom na čelu završili su regularni deo sa skorom 35-47, a ove su bili gotovo na istom učinku 37-45, iako su u svoje redove doveli Lebrona Džejmsa. Dolazak velike zvezde nije se odrazio na rezultate, pa su Lejkersi tako ostali bez plasmana u plej-of šestu sezonu zaredom.

Poslednji put u doigravanju su nastupali 2013, ali su pretrpeli poraz već u prvom kolu od San Antonija (4:0), koji je izgubio kasnije u velikom finalu od Majamija.

Nezadovoljan ostvarenim legendarni Medžik rešio je da "digne sidro".

"Bio sam srećniji kada nisam bio predsednik. Kada moraš da trguješ, nisi srećan. Bilo je tapšanja po ramenu, šaputanja, mnogo stvari koje mi se nisu svidele i odlučio sam da ih prekinem. Nisam mogao da pomognem igračima, a želeo sam i zbog toga sam ispadao loš čovek... Želim da se vratim zabavi i mestu na kome sam bio pre preuzimanja posla u Lejkersima", poručio je Medžik uoči poslednje utakmice Lejkersa ove sezone.

Irvin Džonson, koji je sa Lejkersima tokom sjajne karijere osvojio pet titula šampiona NBA lige, na mestu predsednika košarkaških operacija kluba iz Los Anđelesa bio je od februara 2017. godine.