Još dan do finala ABA lige: Crvena zvezda mts - Budućnost.

U petak od 19 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport, počeće "repriza" prošlosezonske serije za titulu, u kojoj je ulog plasman u Evroligu.

Uoči puta u Beograd, KK Budućnost održala je konferenciju za novinare na kojoj je trener Jasmin Repeša govorio o planovima i očekivanjima od početka serije. Uz njega, javnosti se obratio i centar Podgoričana, Filip Barović.

"Posle polufinala protiv Cedevite imali smo dovoljno vremena da pripremimo meč protiv Zvezde. Dobro smo radili, pripremili se, znamo kako Zvezda igra i spremni smo potpuno da odemo u Beograd i da se, nadam se, vratimo sa povoljnim rezultatom".

Filip Barović
MN Press Filip Barović



Zajedno sa Gogom Bitadzeom i Devinom Vilijamsom, Barović će voditi bitku protiv Zvezdinih centara, ali ne smatra da je najjači adut crveno-belih u reketu.

"Biće teško, i prošle godine je bilo teško, ali mislim da nije (Majkl) Odžo njihova najveća snaga i najbolji igrač. Spremni smo da odgovorimo fizički, imamo tri centra i mislim da će sve biti u redu".

Prema njegovim mišljenju, Zvezdina najveća snaga je...

"To je timska igra. Ako su u prvom meču polufinala ostali bez Džoa Reglenda, pa se skupili i prošli u finale u jako teškoj seriji protiv Partizana, mislim da igraju dobro timski. Kad jedan igrač ispadne, drugi iskoči i pokaže se".

U ovom trenutku, ovosezonski skor finalista ABA lige je 3:0 u korist crveno-belih...

"Kao što vidite, mi smo potpuno drugi tim u odnosu na ekipu koja je izgubila tri puta. Dosta toga smo promenili, dosta toga izgleda bole i spremni smo da preokrenemo situaciju na našu stranu", dodao je Barović.