Sakramento Kingsi odabrali su trojicu igrača na NBA draftu održanom u noći između četvrtka i petka.

Kao 40. "pika" izabrali su Džastina Džejmsa, beka sa koledža Vajoming. Njujorkovog plejmejkera sa Virdžinije Kajla Gaja dobili su trejdom sa 55. "pika", a srpskog beka Vanju Marinkovića uzeli su kao 60. "pika".

Vlade Divac, prvi operativac Sakramenta, vukao je te poteze i veoma zadovoljan posle drafta izašao pred novinare.

"Jako samo srećni smo jer možemo da poželimo dobrodolicu Džastinu, Kajlu i Vanji u porodicu Sakramenta. Bilo je srećno veče za nas i uzbuđeni smo što smo dobili takve košarkaše, koji odgovaraju našem stilu košarke. Srećan sam zbog budućnosti Kingsa".

Potom je govorio pojedinačno o igračima, a Vanju Marinkovića predstavio je veoma lepim rečima, uz podsećanje na to da je mnogo NBA košarkaša poteklo iz Partizana.

"On je jedan od najvećih talenata iz Evrope. Znam ga odavno. Dolazi iz veoma dobrog košarkaškog programa, Bogi (Bogdan Bogdanović) je došao odatle, mnogi NBA igrači došli su iz tog programa i veoma sam uveren sam da će biti NBA igrač. Ima dobar šut, košarkašku inteligenciju...", izjavio je Divac.

Takođe je govorio, je i o ostalim Sakramentovim izborima.

- Džastin Džejms?

"On je kombo bek, veoma jak, veoma pametan, sa visokim košarkaškom inteligencijom. Definitivno sa njim možemo da nastavimo da igramo kako želimo. Spreman je za NBA. Pratili smo njegovu koledž karijeru i uzbuđeni smo zbog njegovog dolaska".

- Kajl Gaj?

"Osim njegovog šuta ne mogu da kažem mnogo, ali šut mu je izuzetan. On je jedan od najboljih šutera u ovoj klasi. Neverovatan je. Kada smo ga videli prvi put bili smo oduševljeni, pa smo ga vratili da vidimo da li je imao sreće na toj probi, ali je ponovo pogađao. On je elitni šuter"

Prema Divčevim rečima, sva trojica moraće da mnogo rade, a odluka o njihovoj NBA budućnosti sada je na treneru "kraljeva", Luku Voltonu.

"Ovo je za njih uzbudljiv period, odabrao ih je NBA tim, a pred njima je veliki rad. Moraće to da zasluže, a trener Luk će doneti odluku", dodao je Divac.