Crno-beli su ušli u svoj novi dom - Arenu, gde će obaviti veliki deo posla u pripremi za takmičarsku 2019/20.

Na današnjem treningu, koji je bio otvoren za medije, novinari su imali priliku da vide sve nove igrače Partizana (osim povratnika Stefana Birčevića koji je sa reprezentacijom Srbije na Mundobasketu u Kini), kao i neka stara lica.

Pred početak treninga puštena je nezvanična himna navijača": Da volim crno-bele...".

Bilo je tu i starih lica poput Novice Veličkovića, Radeta Zagorca, Nikole Jankovića, Nikole Tanaskovića, Markusa Pejdža i nekolicine juniora. Tu je i Ognjen Jaramaz koji već duže vreme trenira sa crno-belima i čeka se zvaničan potpis.

Kao i uvek trener Partizana Andrea Trinkijeri bio je zanimljiv:

"Počeli smo pre 7 dana, za sada je sve OK, ali još nisam upoznao trenera koji je u avgustu nesrećan. Ide sve kako treba, polako... Nadam se da ćemo dobro sarađivati, da ćete moći da pišete o mnogim lepim pobedama. Imamo mnogo posla, nova ekipa, imali smo radno leto, ali sad da vam iskreno kažem, ne znam kako to izgleda - samo znam šta izgleda pravo, sezonske su išle kao pljeskavica kod mene (kad je predamnom). Grobari su bili fantastični".

Upitan da li očekuje da će Arena biti puna, odgovorio je:

"Ovo je izazov za sve nas, za mene, za igrače, za klub i za navijače. Kad je izazov, idemo pa ćemo videti šta će biti. Imam jako dobar filing (osećaj)".

Gde je Patizan u odnosu na rivale?

"Ne znam, još je rano. Ne znam kako ćemo mi da izgledamo. Ali, mislim da smo se i mi pojačali, bar na papiru. Sada je posao da od papira idemo na teren", odgovorio je Italijan.

FOTOGRAFIJE

MONDO/Goran Sivački KK Partizan košarkaši Partizana

Novinari su imali pitanje za Trinkijerija i u vezi sa predstojećim Svetskim prvenstvom u Kini. Rekao je da su mu osećanja pomešana, jer su Srbija i Italija u istoj grupi, ali to, dodaje, i nije toliko loše.

EVO ŠTA JE REKAO

- PRELAZNI ROK -

DOŠLI: Nemanja Gordić, Rašon Tomas, Vilijam Mozli, Žanis Pejners, Kori Volden, Artsjom Parahovski, Stefan Birčević.

OTIŠLI: Aleks Renfro (Zenit), Vanja Marinković (Valensija), Aleksej Nikolić (Virtus), Džok Lendejl (Žalgiris), Amar Gegić (Sloboda Tuzla), Uroš Trifunović (pozajmica u Megu), Stefan Janković (AEK), Marko Pecarski, Đorđe Gagić.