Skoro dva meseca od odlaska selektora Aleksandra Saše Đorđevića, Košarkaški savez Srbije (KSS) aktivno traži njegovog naslednika.

Vremena još ima, jer kvalifikacije za Eurobasket 2021. počinju u februaru, ali dani i nedelje neizbežno "cure", a Srbija je i dalje bez selektora.

Predsednik KSS Predrag Saša Danilović rekao je u ponedeljak u "Kući košarke" u Sazonovoj ulici u Beogradu da ima spisak potencijalnih kandidata, ali da je rano da u ovoj fazi pregovora govori o tome.

"Imam imena i radimo na tome, ali bi bilo neozbiljno da sada govorim o tome. Kada bude bilo zvanično, saznaćete", izjavio je on.

Podsetimo, odmah posle Đorđevićevog odlaska u javnosti su nezvanični kandidati odmah postali Igor Kokoškov, nekadašnji selektor Slovenije i aktuelni pomoćnik u Sakramento Kingsima, kao i Saša Obradović, nekad trofejni reprezentativac naše zemlje i sadašnji šef struke Monaka.

Ipak, Danilović ili bilo ko iz KSS nije izlazio u javnost sa konkretnim imenima, a sudeći prema rečima prvog čoveka srpske košarke, možda neće proći mnogo vremena dok saznamo ko će povesti "orlove" u kvalifikacije za Eurobasket i za Olimpijske igre.

Na konferenciji za novinare u ponedeljak, predsednik KSS rekao je i da je Srbija zvanično podnela kandidaturu za organizaciju predolimpijskih kvalifikacionih turnira u obe konkurencije.