Posle predsednika Partizana, i trener Igokee misli da Partizan treba da bude šampion.

Dragan Bajić složio se sa prvim čovekom crno-belih Ostojom Mijailovićem, koji je posle odluke ABA lige o zaustavljanju takmičenja "tik" pred polufinale plej-ofa izneo stav da bi, shodno novonastaloj situaciji, titula prvaka za sezonu 2019/20 trebalo da pripadne prvoplasiranom na tabeli.

Odnosno, košarkašima Partizana.

Preko 250 vaših komentara stiglo je na vest o Mijailovićevoj izjavi i malo je reći da su mišljenja podeljena.

Anketa

Da li bi titula prvaka ABA lige trebalo da pripadne Partizanu?


MONDO TEMA: KAKO NAŠI KLUBOVI PROVODE VANREDNU PAUZU

* o ovoj temi bilo je reči i u nesvakidašnjem izdanju podkasta "Šesta lična" *


Tim povodom, naravno kritički, oglasila se i Crvena zvezda kao i dalje aktuelni osvajač regionalne lige, utoliko i jedini evroligaš sa ovih prostora u sezoni pogođenoj pandemijom smrtonosnog korona virusa.

O tome kako bi "čvor" u kom se našla regionalna konkurencija na kolo do kraja ligaškog dela mogao da bude raspleten (ili isečen) već se spekulisalo u košarkaškoj javnosti na prostorima ex-Yu.

''Problem je što se ne zna koliko će ovo da traje i gledajući na to kako neke zemlje donose odluke o prekidima prvenstava i proglašavanju šampiona na osnovu poretka na tabeli, očekujem da će to biti slučaj i u ABA ligi i u Ligi BiH. Moja pretpostavka je da obe lige imaju pravilnik za ovakve nepredviđene situacije. U ABA ligi je kristalno jasno sve pred poslednje kolo, osim možda tog četvrtog mesta ili baraža za opstanak", rekao je Bajić za portal "Košarka 24".

"Opet kažem, verovatno postoji pravilnik. Vidim da su Ukrajina i Litvanija prekinule prvenstvo. To mislim i za Ligu BiH. Mi 'bežimo' dve pobede prvom pratiocu i tu je, takođe, dosta čista situacija. Ne zato što smo mi prvi, ali smatram da bi to bilo najbolje jer ne znamo kad će se utakmice nastaviti. Moje mišljenje je da lige treba prekinuti i na osnovu trenutnog plasmana proglasiti pobednike''
, dodao je trener Aleksandrovčana.

Ovakav Bajićev stav ne bi trebalo da čudi, utoliko što bi prema istom principu njegov tim osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine, prvu od 2017. godine.

Partizan čeka na sedmi trofej u ABA ligi i povratak u Evroligu od sezone 2013/14.