Košarka je zaustavljena, svi igrači su dobili "slobodno" od klubova, odnosno, zbog vanrednog stanja nemaju nikakve obaveze prema njima, tako da je većina stranaca odlučila da ode kućama.

"Većina", jer nisu svi. Kako smo pisali, Australijanac Duop Rit iz FMP-a odlučio je da ostane u Beogradu. Na isti potez odlučio se i visoki igrač Partizana Rašon Tomas!

Dugo povređeni i u javnosti otpisani Redži Reding zvanično se danas oprostio od kluba uz poruku "do sledećeg susreta...nedostajećete mi".


MONDO saznaje da su svi strani igrači Partizana dobili slobodno i da su odlučili da odu kućama. Neki su otišli, neki će otići večeras ili sutra ujutru, ali "Raši" Tomasu je lepo u Beogradu i ne želi da se vraća kući. Bar za sad.

Iako ne može da trenira, ni da igra, Tomas je odlučio da ostane u prestonici Srbije tokom vanrednog stanja i policijskog časa. Šta će da radi i kako će da provodi vreme – predstavu nemamo, ali verujemo da će slediti uputstva Vlade Srbije tokom pandemije virusa korona.

Sa druge strane, krilni centar crno-belih Stefan Birčević vreme provodi u rodnom Šopiću, gde mlađe generacije obučava neophodnim veštinama. Partizan je na zvaničnom Tviteru objavio snimak kako popularni "Birča" sa sinom vozi traktor u selu!

Snimak je pušten uz "hešteg" "ostani kod kuće" , što je u ovom slučaju ispravno, jer se, prema uputstvima nadležnih, to na selu odnosi na boravak u kući ili dvorištu.


Što se tiče njihovih ugovora, tu je stanje potpuno nejasno, kao i u ostatku košarkaške Evrope. Evroliga je predložila da se ugovori "zamrznu" dok se ne igra, ali objektivno ovo je situacija bez presedana i teško je bilo šta predvideti.

Ostaje nam da čekamo.