Košarkaši Crvene zvezde ekspresno su završili posao u polufinalu plej-ofa i ostaje im da sačekaju ime protivnika u borbi za titulu!

Crveno-beli su u sredu savladali FMP Železnik - 55:50 (20:10, 16:11, 13:12, 6:17) i eliminisali ga ukupnim rezultatom 3:0.

Hemofarm u četvrtak dočekuje Partizan, koji posle tri odigrana meča vodi sa 2:1.

Posle 72:69 u prvoj i 72:54 u drugoj utakmici, Zvezda je pred oko 1.500 gledalaca zaustavila "pantere" na svega 50 postignutih poena, a i tu cifru su dostigli košem Nemanje Protića u poslednjem napadu.

Potpuno neraspoloženi tim Milovana Stepandića ubacio je samo 24 odsto šuteva upućenih iz igre (14/59), što verovatno predstavlja negativni rekord plej-of utakmica u Srbiji. Krajem treće četvrtine, u tom elementu su pali na tragičnih 15 odsto (6/40), a onda je dva puta poentirao Predrag Samardžiski...

Ni Zvezda nije blistala. Učenici Svetislava Pešića igrali su na mahove, taman koliko je potrebno da FMP ne pomisli kako može da produži sezonu.

Najbolji pokazatelj takvog odnosa bila je partija "rezervista" u poslednjoj četvrtini - Zvezda je u 33. minutu povela sa 53:33, a onda uz skandiranje navijača "Hoćemo titulu" dozvolila gostima da serijom od 15:0 uvedu utakmicu u neizvestan finiš.

Ali ni tada, posle silnih grešaka, promašaja i faulova, niko se na klupi crveno-belih nije zabrinuo. Milan Milošević je 44 sekunde pre kraja prekinuo "post" ubacivši dva slobodna bacanja i više nije bilo ni vremena za preokret.

Zvezda je lako stigla do pobede, iako je Pešić u velikoj meri rasteretio Marinovića, Kikanovića, Ovensa, Dragićevića... Vladimir Štimac zabeležio je 13 poena i šest skokova, Marko Kešelj 11, a Oliver Stević deset poena.

U timu FMP-a samo jedan igrač sa dvocifrenim učinkom: Nemanja Protić dostigao je večeras "magičnu" granicu od deset poena, pomenutim košem u poslednjem napadu.

Sve u svemu, Zvezdina klupska slava se, što se tiče košarkaškog kluba, završila na najbolji način. Ostaje da se vidi šta ovaj tim može u finalu, kada bi trebalo da se vrati povređeni Lorens Roberts.

(MONDO)