Stanovnici Gornjeg Milanovca lako bi naredne jeseni mogli uživo da gledaju košarkaše Partizana, Crvene zvezde, Cibone, Zadra, Hemofarma, Olimpije, FMP Železnika u svom gradu.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dražimir Marušić i predsednik Kompanije "Takovo" Rodoljub Drašković razgovarali su u četvrtak o nameri Draškovića da sedište Košarkaškog kluba Lajons iz Vršca preseli u Gornji Milanovac.

Lajonsi su iskoristili lošu sezonu koju je KK Vojvodina imala u NLB ligi i obezbedili da naredne sezone budu peti srpski klub u regionalnom takmičenju. Novosađani su u sezoni 2008/09 bili poslednji u NLB ligi i izgubili su pravo da se takmiče naredne sezone, a Vrščani su plasmanom u Superligi stekli to pravo.

Drašković je ocenio da bi oko tog projekta trebalo da se okupe gornjomilanovački privrednici i da ovaj sportski klub ne treba da bude klub kompanije, već čitave regije.

Marušić je rekao da će Lajonsi imati jednogodišnje besplatno korišćenje hale u Gornjem Milanovcu i dodao da će sportska hala "Breza", ukoliko bude bilo potrebno, dobiti još sedišta.

Ukoliko do selidbe, ipak, ne dođe, Vršac će naredne sezone imati dva tima u NLB ligi, Hemofarm i Lajonse, a Milanovčanima ostaje uteha da će gledati superligaški fudbal, jer je Metalac na dobrom putu da se probije u elitu.

(FoNet/MONDO)