Srbija je doživela drugi šokantan poraz u svojoj kvalifikacionoj grupi i sada je plasman "orlova" na Evropsko prvenstvo pod znakom pitanja. 

Prozori koje je uvela FIBA prave ogroman problem najboljim selekcijama, jer igrači iz NBA i Evrolige ne mogu da nastupaju na kvalifikacionim mečevima. 

To znači da su najbolje selekcije lišene najboljih igrača, a nije Srbija jedina koja će imati problema da se kvalifikuje,Veliki broj najboljih reprezentacija je u problemu.

U grupi A Španija je posle poraza od Poljske izgubila i od Izraela. U prva tri meča imaju samo jednu pobedu i to nad Rumunijom i izgleda da će višestruki šampioni Evrope u mečevima sa našim komšijama odlučivati ko će biti poslednji u grupi. 

U grupi C Litvanija je pobedila samo Češku, a izgubila od Poljske i Danske. Ne samo da su Litvanci u opasnosti da ne odu na EP, već bi bez velikog takmičenja mogla da ostane i Češka, koja je na prethodnom Svetskom prvenstvu bila pravi hit. 

U D grupu Hrvati vladaju sa tri pobede, a Turska je sa tri poraza na dnu. Šejn Larkin je priključen nacionalnom timu i on će morati da vodi Turke do pobeda ako žele na EP. 

Na dnu grupe G su Nemci sa samo jednom pobedom, a uz to ih u narednom kolu čeka duel protiv Francuske, pa bi i oni mogli da ispadnu. 

FIBA prozori su napravili ogromnu zbrku, a zaista bi bilo loše za evropsku košarku da Eurobasket prođe bez ovih selekcija. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.