Vrlo zanimljivu daljinsku konferenciju za novinare imao je trener Partizana Sašo Filipovski. Posle pobede koja kida i najdeblje živce i prekida crne serije, uporedio je ovu sezonu za turbulentnim letom aviona.

Neočekivani heroj bio je i Erik Mika, a Filipovski je kazao da njegovo uvođenje u drugom poluvremenu nije bio očajnički potez, već "potez nade".

Partizan je pobedio košem u poslednjim sekundama i održao sebe "u životu" u Evrokupu. Pobeda koja igračima mnogo znači.

"Srećni su u svlačionici, treniraju dobro. Ova sezona je kao da smo ušli u avion sa turbulencijom. Lomiš se, trese se avion i kad sleti, teško je da si opušten. Promena igrača, promena trenera, neki teški porazi, neke odlične pobede u Evropi, tako da se nadam da ćemo da se smirimo, da više verujemo u sebe i da konzistentije odigramo kroz utakmicu. I protiv Olimpije smo imali rezultat do dva i po minuta do kraja treće četvrtine, a tamo smo isto izgubili koncentraciju. Moramo tu kvalitetnu igru da pomerimo na 40 minuta", rekao je Filipovski.

Partizan je gubio 18 razlike u prvom poluvremenu, moglo je da bude i više, ali je drugo bilo druga priča, pa je novinare zanimalo da li će sada shvatiti "da mogu" da pobeđuju.

"Ja igračima pričam dugo vremena da mogu. Da dobiješ Kazan i Huventud, da igraš sa Zvezdom na jedan poen, protiv Budućnosti i Mornara u samoj završnici smo gubili. Momci znaju da mogu i ja verujem i nadam se da će ovo još više da im da podsticaja, još jači da budu, da imaju više samopouzdanja, da igraju timskije i hrabrije", kazao je Filipovski.

Ipak, na kraju 22 izgubljene lopte, za trenera – posledica hrabre igre.

"Videli ste kakve izgubljene lopte: dva se sudaraju, pa dva na jedan ispod koša, pa dole pas umesto gore pas, odradili smo neke tehničke greške i kad smo imali prednost. Kad igraš hrabro, gubiš lopte. Da nađeš ravnotežu da igraš hrabro i kontrolišeš lopte, to je onda vrhunac. Ja bih voleo da mi igramo hrabro i imamo 10 izgubljenih lopti na utakmici, ali nekad se to ne poklopi", odgovorio je on.

Mika je bio skoro neprimetan u dosadašnjem delu sezone, a sada je zaigrao na poziciji centra i odmah doneo "plus" u igri Partizana.

"Sa promenom Mike na poziciji pet dobili smo bolju odbranu na pik en rolu. Dobili smo igrača koji je poentirao i koristio rol igru. Na kraju smo igrali sa tri kreatora, isto kao Lokomotiva i uspeli smo da nađemo put do pobede. Bilo je teško, verovao sam, igrači su verovali i hvala Bogu da smo dobili utakmicu. Njegovo uvođenje nije očajnički potez, nego nikad trener ne zna kako će igrač da odigra na utakmici. Mozli je u slaboj formi. Mika je trenirao na 'četiri' i 'pet', kad sam video da ne ide, rekao sam mu da se dobro zagreje. Kako ko gleda, za nekoga je to očajnički potez, za mene je bio potez nade", odgovorio je on, a onda nastavio:

"Normalno da čovek trenira, daje sve od sebe. Što se tiče Tomasa, dobio je udarac u ruku i nisam ni znao da li će da igra i danas. Odigrao je stvarno fantastično, pomogao je mnogo ekipi, bio je skorer u teškim trenucima. Ali nam je i kapiten (Novica Veličković) pomogao, naše četvorke su nas vodile u prvom poluvremenu, dali su 21 poen".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.