Proslavljeni srpski košarkaš i as Denver Nagetsa Nikola Jokić i ove sezone blista na praketima najjače lige sveta, ali ne zaboravlja korene i odakle je potekao, pa je ponovo obradovao mališane iz rodnog Sombora.

Povodom proslave Dana grada Sombora - 18. februara, fondacija „Nikola Jokić i prijatelji“ zajedno sa košarkaškim klubom „Joker“ svakom učeniku od prvog do osmog razreda iz Sombora poklonila majicu, a sve sa ciljem promocije sporta i zdravog načina života u osnovnim školama.

"Ovo je bila odlična prilika da naše osnovce podsetimo da je Sombor grad šampiona, da treba se bave sportom i da veruju u svoje snove. Za uzora imaju vrhunskog sportistu kakav je Nikola Jokić, koji im je na svom primeru najbolje pokazao kako se stiže do uspeha", prenosi se u saopštenju Fondacije izjava gradonačelnika Sombora Antonija Ratkovića.

Prema njegovim rečima, ovom akcijom bilo je obuhvaćeno svih 20 osnovnih škola sa opštine Sombor, a podeljeno je šest hiljada majica.

"Zato moram da istaknem veliku zahvalnost svim dobrim ljudima, a posebno fondaciji „Nikola Jokić i prijatelji“ i KK „Joker“ na ovom divnom gestu koji je na najlepši mogući način upotpunio našu proslavu Dana grada Sombora", zaključio je Ratković.

Fondacija „Nikola Jokić i prijatelji“ od 2016. godine obezbedila je donaciju sportske opreme za oko 2.500 sportista iz Sombora.

Takođe, pomagala je u lečenju bolesne dece, zatim kovid ambulante tokom pandemije i radila na poboljšanju sportske infrastrukture u Somboru...

"Maksimalno se trudimo da pomažemo i podržavamo lokalnu zajednicu, jer nam je želja da kroz ovakve i slične programe na najbolji način predstavimo Sombor i usmerimo pažnju na naš grad. Ovo je samo jedna u nizu akcija, a u budućnosti ćemo se potruditi da zajedničkim snagama uradimo još dobrih stvari za Sombor. Naš cilj je da se bavimo razvojem Sombora, ne samo u oblasti sporta već i u drugim sferama života", konstatovao je Branislav Jokić, Nikolin otac, jedan od rukovodilaca Fondacije.

Osim Branislava Jokića i gradonačelnika Antonia Ratkovića, veliku podršku u realizaciju ove akcije pružili su Milan i Srđan Stojkov, čelnici KK „Joker“, Darko Kosanović, direktor sportskog centra u Somboru i kompanija „Cvetex“.

(Tanjug)