Stef Kari nije smatran za nekoga ko ima ogroman potencijal u NBA ligi, jednostavno je bio previše nizak, slab i mršav. 

Sve od navedenog se pokazalo kao zabluda, sin nekadašnjeg NBA beka Dela Karija je doveo svoje telo u formu da može da se nosi sa NBA atletama, a u ligu je doneo šut kakav nikada pre nije viđen. 

U meču sa Hjustonom je opet pokazao šta može da uradi i teško da će iko ikada ovako šutirati! Njegova ekipa je dobila Rokitse sa 125:109, a on je dao 38 poena, od toga 8 trojki.

Šutirao je preko 50 odsto za tri iako njegovi šutevi nisu dolazili iz izgrađenih pozicija već sa skoro pola terena! I ranije je znao da šutira iz neverovatnih pozicija, ali sada je pokušavao sa 10 metara od koša uz "step bek" - i uspevao da pogodi! 

Ceo tim se uhvatio za glavu, a njegov kolega i verovatno drugi najbolji šuter u istoriji Klej Tompson je odmah ustao da proslavi pogodak kada je Kari izveo još jedan neverovatan potez. 

On je šutnuo sa ogromne udaljenosti uz korak unazad, ali uz sve to dva igrača su krenula na njega i probala da ga blokiraju. Ništa nije vredelo - jednostavno kao da nisu postojali na terenu!

Na ovom meču nažalost nismo videli Alena Smailagića, a uz Karija se istakao Endru Vigins sa 25 poena. Kod Hjustona Džon Vol je imao 30, a Keli Olinik je sa 18 poena i 11 skokova upisao dabl-dabl. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.