Nikola Jokić je trenutno najbolji košarkaš na svetu i to govori MVP nagrada koja mu je došla u ruke, apsolutno zasluženo, gotovo jednoglasno.

Međutim, prvo se javio Džoel Embid koji je nezadovoljan što priznanje nije pripalo njemu (dobio jedan glas za igrača sezone), potom i Filadelfija koja je nepotrebno i ružno stala na stranu svog igrača, a zanimljivu poruku poslao je i Darko Miličić objasnivši da u Americi uglavnom ljudi očekuju "atraktivnost" koju skromni Jokić nema.

Da li zbog toga ili nečeg drugog, pak prilikom dodele MVP nagrade, koju sponzoriše auto kompanija KIA, došlo je do vrlo ružnog propusta.

Njihov portparol je u prenosu uživo putem "zum" aplikacije napravio veliki gaf pošto nije znao da izgovori ime najboljeg košarkaša planete Nikole Jokića, čime je tako bacio i veliku ljagu na NBA ligu.

Jokić je u SAD već punih šest sezona, igra na Ol-staru, beleži nestvarne brojke i postao je MVP, međutim to nije bilo dovoljno da bi se raspitali kako se čita njegovo prezime.

Portparol je Somborca predstavio kao "Nikolu Kovića", pa onda još gore reagovao i ispravio se u "Kokić", što su primetili svi koji su gledali dodeljivanje nagrade. Ako vam to zvuči neverovatno, poslušajte!

Američki novinar Harison Vind, koji svakodnevno izveštava o Denveru, u neverici je saopštio ovu informaciju, ali izvinjenja nije bilo.


Paradoks je što je poslednje dve nagrade za MVP-a dobio čovek čije prezime "lomi" jezik - Janis Adetokunbo - međutim oko toga nije bilo problema.

Evidentno je da postoje oni koji ne cene doprinos Jokića, ali će morati da nauče da žive s tim.