Nikola Jokić je saopštio da neće igrati za Srbiju ovog leta, selektor Igor Kokoškov je kazao da i dalje postoji nada da hoće jer se još nije čuo sa njim, ali moramo da razmišljamo i o ostalim igračima koji su pozvani na širi spisak!

Ima povređenih, ali i onih koji u ovom trenutku nisu spremni da se odazovu.

Nažalost, saopštena je loša vest da Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić neće igrati za "orlove" na Olimpijskim igrama jer se pripremaju za sezonu u NBA.

"Bili smo u kontaktu sa Pokuševskim i odlučio je da se posveti svojoj fizičkoj pripremi za sledeću sezonu. On bi od ovih momaka mogao da nauči mnogo", rekao je Kokoškov o supertalentu Oklahome.

Isto se odnosi i na igrača Golden Stejta koji želi da radi na svom telu.

"Smailagić je takođe odlučio da se priprema za sledeću sezonu, želim mu sve najbolje", rekao je Kokoškov i okrenuo se ka onima koji su tu.

Nažalost, veliki broj igrača je povređen i zato će biti teško u početku.

"Prioritet je uvek zdravlje igrača, oni od košarke žive. Raduljica se pojavio, ali on nije mogao telom da odgovori. Nije mogao da prođe, a tih 5-6 dana za oporavak nije bilo realno", rekao je selektor i osvrnuo se na ostale.

"Jaramaz je imao povredu u poslednjoj utakmici za Partizan. On nije sa nama i želimo da se što pre oporavi. Milutinov je u Atini, njegov lekar je lekar Olimpijakosa koji ga je operisao. On je u Atini i čekaće nas u hotelu... Gudurić je trenutno u Nemačkoj i radi na oporavku tih tetiva koje su hronični problem već dugi niz meseci", zaključio je selektor.

Bez obzira na to što su na konferenciji za medije saopštene stvari koje nas nisu nimalo obradovale, može se videti da uprkos svemu vlada dobra atmosfera među reprezentativcima.

MONDO/Stefan Stojanović Košarkaši Srbije - Konferencija