Košarkaši Srbije protiv Meksika položili su poslednji test pred kvalifikacije za Olimpijske igre. Sada je vreme da se obezbedi viza za Tokio, a jedan od junaka biće i talentovani košarkaš Mege.

Filip Petrušev ne može da sakrije da je ponosan jer će sa orlovima koje je do juće gledao na televizoru sada zajedno satajati na parketu i probati da izbori odlazak na Olimpijske igre.

 "Gledao sam kod kuće, sa porodicom. Gledaš svoju zemlju na najvećem takmičenju na svetu. Osećaš se kao fan. Ove godine je drugačije, imam šansu da se borim za mesto koje vodi u Tokio. Da mi je neko rekao da ću za četiri godine biti u situaciji da to radim, ne bih verovao. Presrećan sam i tu sam da pomognem kako mogu", rekao je talentovani Filip.

Petrušev je tokom Akorpolis kupa pokazao da je "zaradio" dres reprezentacije, a sada ambiciozno gleda na sledeći cilj odnosno Tokio!

"Osećam se sjajno, drugačije je nego u klubu. Imam drugačiju ulogu, ali podredio sam se timu i tim je na prvom mestu. Olimpijske igre su na prvom mestu, ali možda mi je čak i lakše jer igram sa najboljim igračima koje Srbija ima", iskren je bio Petrušev.

filip petrusev olimpijske igre izjava
MN Press 

Megin košarkaš protiv Meksika je pokazao nekoliko sjajnih akcija zajedno sa kapitenom Milošem Teodosićem, o kome ima samo reči hvale.

"Moje da napravim što bolji blok, da se spustim ka košu. Teo je tu da napravi pravo rešenje. Šta reći o njemu, sve je suvišno",istakao je 21- košarkaš, a zatim komentarisao i Bobija Marjanovića kojim je oduševljen

"Bobi je ekstremno komunikativan, non stop se šali. Podržava svakoga i stvarno je sjajno imati ga za saigrača. Što se tiče košarkaške strane, Bobi je jedan u milion, specifičan je", nahvalio je Petrušev NBA zvezddu.

Izneo je i svoje gledište povodom toga što tokom leta u timu neće biti Nikola Jokić, i odgovorio na pitanje da li će to ekipi stvoriti pritisak.

"Ne samo na mene, na celu ekipu, pogotovo visoke igrače. Jokić je jedan je od najboljih igrača na svetu, ali igramo sa onim što imamo. Srbija ima veoma kvalitetne igrače, sigurno da ćemo nadomestiti", zaklučio je Petrušev.

Reprezentacija Srbije od 25. juna se  nalazi u "balonu", a kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre počinje 29. juna.

U grupi A, rivali reprezentacije Srbije biće Dominikanska Republika i Filipini, dok će se u grupi B takmičiti Senegal, Italija i Portoriko.

Samo pobednik turnira će obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.