Partizan je angažovanjem Željka Obradovića najavio da će imati moćan tim u narednoj sezoni, a to potvrđuju dolasci Kevina Pantera i Alekse Avramovića.

Međutim, prethodnih dana se šuškalo o još većoj "bombi". Nezvanično, Partizan je kontaktirao Nemanju Bjelicu i želeo da ga ponovo upari sa Željkom Obradovićem kod koga je blistao u Fenerbahčeu, ali je srpski reprezentativac "odbio njihove ponude", prenosi "Sport Klub".

Bjelica je prethodnu sezonu u NBA ligi završio u Majamiju i deluje da bi posle šest godina mogao da se vrati u Evropu, a crno-beli su hteli da iskoriste trenutak i njegov dobar odnos sa Obradovićem.

Ipak, dve strane očigledno nisu uspele da se dogovore, pa tako neće biti ništa od povratka Bjelice u Partizan za koji je nastupao u mlađim kategorijama. Tada je procenjeno da nije dovoljno talentovan, pa je zaobilaznim putem gradio svoju uspešnu karijeru.

Igračku afirmaciju doživeo je kod Svetislava Pešića u Crvenoj zvezdi, da bi preko Baskonije i Fenerbahčea stigao do NBA lige u kojoj je od 2015. godine.

Nastupao je za Minesotu, Sakramento i naposletku Majami, a velike uspehe beležio je i sa "orlovima".

(MONDO/Sport Klub)