Informacija iz pojedinih medija o navodnoj zainteresovanosti Partizana za Kostasa Slukasa objavljena je u subotu uveče i na specijalizovanom portalu "Sportando".

Očekivano, ta vest izazvala je veliku pažnju, jer su poznati i kvalitet i reputacija sjajnog Grka (31), koji je osvojio tri titule Evrolige, od čega jednu u Fenerbahčeu, zajedno sa Željkom Obradovićem.

Dok se u Srbiji nagađa da li je Partizan poslao ponudu i da bi Slukas mogao da se opet pridruži "Žocu", mediji u Grčkoj su objasnili kako stoje stvari.

"Takvi scenariji ne čine se izvesnim, jer je vezan ugovorom za Olimpijakos", naveo je portal "Sport24.gr" u svom tekstu.

Slukas se vratio iz Fenerbahčea u Olimpijakos prošlog leta i tada je pisano da je potpisao trogodišnji ugovor. Naravno, u Pireju ima lidersku ulogu i očekuje se da ona bude "pojačana" od jeseni, nakon što se Vasilis Spanulis povukao u penziju.

Sa druge strane, prelazni rok je uzbudljiv, a Partizan je ovog leta već iznenadio mnoge kada je na prvom mestu vratio Željka Obradovića, potom dovodio "kapitalce" poput liderskog tandema Armanija Kevin Panter - Zek Ledej ili NBA krilo Rodionsa Kuruksa.

Eventualni Slukasov dolazak svakako bi bio prava bomba, ali izvesno i najteže ostvariva misija crno-belih kada su u pitanju igračka pojačanja, ako je ta misija uopšte u toku.