Amerikanci još uvek strahuju od jugoslovenske košarke! Samo nekoliko dana pošto je Bajron Skot rekao da je Jugoslavija jedan od favorita na Olimpijskim igrama na portalu "Fejdavej vorld" pojavila se analiza mogućeg okršaja tima Jugoslavije sa ekipom SAD-a na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Jugoslavija bi udarila na drim tim u sjajnoj petorci u kojoj bi na pleju bio Luka Dončić, na beku Bogdan Bogdanović, krilo bi igrao Bojan Bogdanović, krilnog centra Nikola Vučević, a na centru MVP NBA lige Nikola Jokić. 

Amerikanci su na mečevima sa Nigerijom i Australijom pokazali slabosti, a kako se navodi u tekstu NBA petorka Jugoslavije bi bila najveći konkurent ovoj ekipi. 

"Na prvi pogled Americi nedostaje visina. Jugoslavija bi svakako bila dominanta sa dvojicom Ol Starova Nikolom Jokićem i Nikolom Vučevićem, dok bi Bogdan Bogdanović doneo čvrstinu spolja. Ova postava bi napravila ogromne probleme Americi sa Bemom Adebajom koji je jedan od najnižih NBA centara na u reketu", navodi se u tekstu. 

A navodi se i da bi tim Jugoslavije, kada bi postojao, imao i najboljeg plejmejkera na svetu!

"Sveukupno obe postave imaju superstarove, ali bi jugoslovenski tim imao kompletniju petorku sa Dončićem koji bi vukao konce u napadu", navodi se u tekstu. 

Na klupi ovog tima sedeli bi Goran Dragić, Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Vladimir Lučić, Dario Šarić, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović. Čak i pored takvih asova - to bi bila slaba tačka ovog tima!

"Amerika ima prednost da uvek može da uvede igrača sa klupe. Čak i bez visine na klupi Grin, Holidej, Midlton i Grant mogu da brane sve pozicije na elitnom nivou", navodi se i ističe da bi sa klupe Greg Popovič mogao da izvuče nekog keca iz rukava i da tako dobije eventualni meč za zlato. 

A onda se prešlo na selektore. Zamišljenu reprezentaciju Jugoslavije vodio bi Željko Obradović. Upravo je Greg Popovič prznao da je "krao" neke akcije od njega, ali Amerikanci daju prednost svom stručnjaku.

"Željko Obradović je jedan od najuspešnijih trenera u svetu. Iako njegovo ime nije toliko poznato u Sjedinjenim Američkim Državama Obradović je osvojio 63 klupske titule, uključujući devet evroligaških. Ali teško je reći da Greg Popovič nije najbolji trener na Olimpijskim igrama. Koliko god da je Željko Obradović sjajan trener tim Amerike na Olimpisjke igre ide sa verovatno jednim od najbolja tri trenera u istoriji košarke", zaključak je Amerikanaca. 

I na kraju se ipak priznaje - Jugoslavija bi pobedila!

"Utakmica bi bila tesna i obema timovima bi bili potrebni sjajni potezi od strane najboljih igrača. Ali na kraju u borbi za zlatnu medalju Jugoslavija bi šokirala svet i dokazala da je najbolja ekipa na turniru", zaključak je teksta. 

Slažete se?