Košarkaška reprezentacija Slovenije bila je najveće iznenađenje turnira u Tokiju, ali nije mogla da stigne do medalje.

Bolji od Slovenaca u meču za bronzano odličje bili su impresivni Australijanci, koji su ubacili čak 107 poena u poslednjem meču turnira. Podsećamo, ranije danas već je odigrano finale, u kom je Amerika bila uspešnija od Francuske (87:82).

Australija - Slovenija 107:93 (20:19, 33:26, 25:22, 29:26)

Kada treba da se igra za reprezentaciju, nema mnogo boljih košarkaša na svetu od iskusnog Petija Milsa. NBA veteran je danas ''sasuo'' 42 poena Slovencima i bio centralna figura meča u kom je Australija stigla do bronze.

Raspoloženi Mils imao je svu slobodu na ovom meču, pa je tako uzeo čak 31 šut iz igre, uz 10 slobodnih bacanja. U ovom veoma efikasnom meču svog tima dodao je i devet asistencija, a imao i tri uhvaćene lopte.

Pogledajte detalje sa meča:

undefined Slovenija - Australija / Olimpijada

Bio je Peti centralna figura meča i u trenucima kada su Slovenci prišli veoma blizu. Na samo četiri poena razlike je bila slovenačka reprezentacija početkom četvrte deonice, ali se prva zvezda Australijanaca vratila u susret da završi posao!

Njegova partija ostavila je u senci čak i Luku Dončića, jednog od najboljih igrača na svetu u ovom trenutku.

Prva zvezda reprezentacije Slovenije postigla je 22 poena, uz osam skokova i sedam asistencija, što nije bilo dovoljno za odličje. Iako je Dončić imao sjajnu podršku u saigračima Prepeliču (18 poena), Tobiju (13) i Blažiču (12), sa Olimpijskih igara se vraćaju bez medalje.

U ekipi Australije raspoloženog Milsa košgeterski pratili su Ingls (16 poena), Lendejl (14), Eksum (12) i Tajbul (11).